Solutii

O tânără din Chișinău transformă deșeurile din plastic în bijuterii și elemente decorative

1
min
24/5/2024

Chișinău, Republica Moldova - De doi ani, Cristina Tocari, o tânără de 25 de ani, inspiră comunitatea să fie mai prietenoasă cu natura, transformând deșeurile din plastic în bijuterii și elemente decorative unice. După ce a finalizat studiile în Franța în 2022, Cristina s-a întors în Republica Moldova cu un scop clar: să creeze artă și să promoveze responsabilitatea față de mediu. În acest demers, și-a deschis propriul atelier, reușind să convingă și să motiveze oamenii să adopte practici mai ecologice.

”Astăzi, reuşim să colectăm aporape 100 de kilograme de plastic de tip 2 şi 5 de la comunitate şi de la afaceri locale care s-au angajat în misiunea asta. Aici, noi îl sortăm pe tipuri şi pe culori. Ulterior, plasticul este mărunţit în mărunţitor, el aici se transformă în nişte fulgi de plastic care iată sunt consideraţi materie primă” a transmis Cristina Tocari, artistă pentru tvrinfo.ro.

Cristina inspiră comunitatea să fie mai prietenoasă cu natura prin transformarea deșeurilor din plastic în obiecte unice. Acum doi ani, a deschis atelierul „Recycline”, unde a procesat deja aproximativ 2 tone de deșeuri din plastic, transformându-le în bijuterii și mici obiecte decorative. Recent, Cristina a început să fabrice și mobilă. De exemplu, pentru a realiza un scaun de 6 kg, sunt necesare 2.000 de capace de sticle din plastic. Astfel, atelierul „Recycline” nu doar creează artă, ci și promovează responsabilitatea ecologică.

”Paralel, lucrăm la diverse proiecte personalizate cu companii, organizații, brand uri din Moldova. Noi suntem pregătiţi să lansăm următoarea noastră linie de produse şi anume o linie de mobilier. Aceasta se lansează printr-un scaun, un scaun la care am lucrat mult timp. Am vrut să fie un produs foarte versatil, pe care o să-l folosiți acasă şi ca un element de decor şi ca un scaun, ca o masă şi ca un stativ” a mai transmis aceasta conform aceleiași surse.