CSR

Ora Reciclării” ajunge la 1.700 de copii: RetuRO și Let’s Do It, Romania! promovează reciclarea prin ateliere educative

2
min
27/6/2024

Seria de ateliere desfășurate între 20 mai și 14 iunie a inspirat copiii din ciclul primar să adopte comportamente sustenabile și să înțeleagă beneficiile returnării ambalajelor reciclabile

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) în România, în colaborare cu mișcarea socială Let’s Do It, Romania!, a organizat în perioada 20 mai – 14 iunie „Ora Reciclării” – o serie de ateliere educative destinate copiilor din ciclul primar, menite să sublinieze importanța returnării ambalajelor reciclabile.

Proiectul „Ora Reciclării” a avut ca obiectiv inspirarea noii generații să adopte comportamente sustenabile pentru un mediu mai curat. Aproximativ 1.700 de copii din clasele I-IV au participat la ateliere desfășurate în 25 de școli din București, Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Prahova. Programul a inclus prezentări despre beneficiile reciclării și funcționarea SGR, activități interactive și creative, precum „Mate cu Garanție” și „Concursul de desene”, menite să trezească interesul copiilor pentru protejarea mediului și economia circulară. Proiectul s-a încheiat cu realizarea „Celui mai lung poem despre reciclare”, care a reunit strofe create de clasele participante.

„Unul dintre scopurile principale ale SGR este de a schimba mentalități și de a crea obiceiuri sustenabile,” a declarat Ioana Ciobotariu, Consumer Marketing Manager la RetuRO. „Entuziasmul cu care a fost primită «Ora Reciclării» în toate școlile ne dă încrederea că România va deveni o țară mai curată. Mulțumim Let’s Do It, Romania! și școlilor participante pentru sprijinul acordat în implementarea acestei inițiative.”

Agata Bulei, Project Manager la Let’s Do It, Romania!, a subliniat importanța educației în crearea schimbărilor pozitive: „Tinerii și educația sunt vectori ai transformărilor pozitive. Ne bucurăm că am putut face parte din acest demers și avem încredere că obiceiurile bune promovate vor modela stiluri de viață mai responsabile față de resurse și natură.”

Pe lângă ateliere, copiii au primit câte un kit educativ, incluzând un săculeț de pânză pentru ambalaje, un sticker sheet și un carnețel informativ despre SGR, pentru a încuraja aplicarea noțiunilor dobândite acasă.

Sistemul de Garanție-Returnare gestionat de RetuRO este cel mai mare proiect de economie circulară din România și al doilea ca dimensiune din Europa, după Germania. De la lansare, până la finalul lunii mai, au fost returnate peste jumătate de miliard de ambalaje cu logo-ul „Ambalaj cu garanție”. Proiectul se completează cu acțiuni de conștientizare destinate amplificării implicării consumatorilor și agenților economici.