...
-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Salveaza Articolul

2 minute de citit

Parcul Văcărești va cu monitorizat cu ajutorul camerelor cu termoviziune pentru a depista rapid incendiile de vegetație uscată

Scris de: News Green | 13 decembrie 2024, 08:47

Parcul Natural Văcărești
Sursa Foto: Administrația Parcului Natural Văcărești

Camere de termoviziune sunt instalate în Parcul Natural Văcărești pentru a îmbunătăți siguranța și a preveni incendiile de vegetație, conform unui anunț al administrației parcului.

Aceste camere permit detectarea rapidă a incendiilor, reducând semnificativ timpul de intervenție al pompierilor, conform g4media.ro.

„Aceste măsuri moderne reprezintă un pas important pentru siguranţa parcului, dar şi a oraşului. Camerele sunt de tip bi-spectral, combinând o cameră normală cu zoom şi o cameră cu termoviziune. Raza de detecţie a incendiului este de 4.412 m şi acestea funcţionează eficient în întuneric complet, prin fum, ceaţă sau alte condiţii meteorologice nefavorabile. Sistemul este monitorizat permanent de către operatori umani, asigurând un control asupra situaţiei din parc. În plus, tehnologia de inteligenţă artificială supraveghează 24/7 pentru a detecta semnele timpurii ale incendiilor, oferind timp preţios pentru intervenţii rapide”, se arată în comunicat.

Acoperă întreaga suprafață

Camerele sunt poziționate în puncte cheie ale parcului, pentru o acoperire optimă.

„Cu o prezenţă permanentă a pompierilor şi cu aceste noi tehnologii, vom proteja nu doar flora şi fauna unică a parcului, ci şi oamenii, proprietăţile şi mediul urban din jur. Mulţumim tuturor celor implicaţi în acest proiect esenţial pentru siguranţa noastră a tuturor, în special companiei Team Guard, care asigură monitorizarea şi are echipa de pompieri prezentă în parc. Fără implicarea lor, acest proiect nu ar fi fost posibil”, se precizează în postare.

Parcul Național Văcărești a avut de suferit de mai multe ori din cauza incediilor de vegetație uscată.

Sursa Foto: Administrația Parcului Natural Văcărești/ Facebook