-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Fumatul interzis la Cluj

Cluj-Napoca ar putea deveni primul oraș din România cu interdicții extinse privind fumatul în spațiile publice

13 ianuarie 2025, 11:02

fructe de mare

Fructele de mare conțin cantități mari de microplastice, relevă un nou studiu

13 ianuarie 2025, 10:02

Deșeuri textile pentru reciclare

Prima localitate în care a început colectarea deșeurilor textile. Containerele sunt păzite de Poliția Locală

13 ianuarie 2025, 08:30

Florile de nuc își schimbă sexul în fiecare sezon de 40 de milioane de ani

13 ianuarie 2025, 07:30

#greenTALKS

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: "Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul"

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: „Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul”

11 noiembrie 2024, 12:04

Cum a fost la Climate Change Summit în București! Zeci de speakeri au propus soluții pentru mii de oameni live și milioane de vizualizări online

Climate Change Summit la București. Cum s-a văzut evenimentul prin ochii Green News + interviurile care contează FOTO și VIDEO

20 octombrie 2024, 16:17

#greenTALKS Valentin Krancevic: „Let’s Do It, Romania! este locul unde oamenii se schimbă și devin parte din soluție” - VIDEO

#greenTALKS Valentin Krancevik: „Let’s Do It, Romania! este locul unde oamenii se schimbă și devin parte din soluție” – VIDEO

30 octombrie 2024, 09:02

Salveaza Articolul

3 minute de citit

Percheziții de amploare în Dâmbovița, la firme şi persoane care colectează deşeuri feroase şi neferoase VIDEO

Scris de: News Green | 22 octombrie 2024, 08:27

controale deșeuri

Autoritățile desfășoară marți dimineață, în localitatea Mătăsaru, din județul Dâmbovița, o amplă operațiune de percheziții la firme și persoane implicate în colectarea și dezmembrarea deșeurilor feroase și neferoase.

Garda Națională de Mediu, alături de un număr considerabil de polițiști și jandarmi, a participat la 52 de percheziții. Acțiunea, coordonată de 70 de comisari ai Gărzii de Mediu și susținută de peste 600 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, a avut ca scop combaterea activităților ilegale legate de gestionarea deșeurilor, conform Digi 24.

Echipajele MAI au fost formate din diverse structuri, inclusiv Direcția de Ordine Publică, Poliția Rutieră, și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, pentru a acoperi toate aspectele operațiunii. Perchezițiile au vizat atât persoane fizice, cât și juridice, și sunt rezultatul numeroaselor sesizări penale formulate de Garda Națională de Mediu împotriva celor care încalcă legislația privind protecția mediului.

Peste 600 de angajați ai MAI, în control

Potrivit Gărzii de Mediu, dintre cei peste 600 de angajaţi MAI, 201 sunt de la Direcţia de Ordine Publică, 60 sunt de la Serviciul Investigare a Criminalităţii Economice, 23 povin de la Direcţia Investigaţii Criminale, 8, de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, 10 sunt de la Serviciul Criminalistic, 31 sunt de la Poliţia Rutieră, 5, de la Biroul pentru Protecţia Animalelor, 6 sunt de la Poliţia Transporturi, 1 angajateste de la Biroul Siguranţă Şcolară, 72 sunt de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, iar 200 sunt de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi. Cele 52 de mandate vizează atât persoane fizice, cât şi juridice şi sunt rezultatul multiplelor sesizări penale pe care Garda Naţională de Mediu le-a înaintat, de-a lungul vremii, pentru încălcări ale legii în acţiunile de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, precum şi de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz.

Prin această acțiune, Garda de Mediu transmite un mesaj clar că acțiunile ilegale nu vor rămâne nesancționate.

Prin aceste acţiuni de forţă, mesajul pe care Garda Naţională de Mediu îl transmite, foarte clar şi fără echivoc, este acela că sesizările penale nu rămân fără rezultat, iar „cine arde deșeuri, face pușcărie”, precizează instituţia într-o postare pe Facebook.