Life Style

Peste 500 de locuri noi de parcare pentru biciclete în sectorul 6 din Bucureşti

4
min
9/2/2024

Locuitorii sectorului 6 se pot înscrie până duminică, 11 februarie, pentru a obţine locuri de parcare pentru biciclete.

Peste 500 de locuri securizate pentru biciclete vor fi disponibile în 10 parcări noi, construite special pentru ele.

Parcările pentru biciclete se află în următoarele 10 locaţii: Calea Crângași şi colț cu Mehadia; Strada George Ranetti; Strada Cetatea de Baltă; Strada Partizanilor; Strada Murguța; Bulevardul Anul 1864, numărul 1, bloc p10 (vizavi), Strada Valea lui Mihai; Aleea Pasărea în văzduh; Strada Târgu Neamț; Aleea Romancierilor.

„Aceste parcări pentru biciclete sunt prevăzute cu panouri fotovoltaice, camere de luat vederi atât la exterior, cât și la interior, conectate la Poliția Locală Sector 6. Au avertizor de ‘ușă deschisă’, senzori de lumină, rastelurile sunt numerotate, alocate nominal, iar accesul se face pe bază de card”, a anunţat primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

Solicitările pentru cele 500 de locuri pot fi depuse între 7 şi 12 februarie 2024 inclusiv, pentru maximum două locuri per apartament. Preţul unui loc este de 200 de lei pe an, cu posibilitate de prelungire a contractului.

La finalul primei zile de înscrieri, primarul a anunţat că locurile din zona Crângaşi s-au epuizat în doar cinci minute, iar pe parcursul zilei s-au ocupat şi restul, rămânând disponibile doar 45: 34 pe Bulevardul Anul 1864 și 11 pe strada George Ranetti.

„Ideea e ca cine stă puțin mai departe de metrou să se poată deplasa cu bicicleta până la metrou, unde la fiecare stație avem rasteluri unde se pot lăsa bicicletele. Astfel, încurajăm mersul pe două roți și ca soluție de tranzit, nu doar de plăcere”, a transmis edilul.

După terminarea înscrierilor duminică, Administraţia Comercială Sector 6 va începe atribuirea în ordinea solicitărilor. Cei care au obţinut loc de parcare pentru bicicletă vor primi confirmarea pe mail, urmând să achite taxa la casieria Administraţiei şi să primească pe loc cardul de acces pentru parcare.

Acestor 10 parcări se adăugă alte şapte, cu 200 de locuri, deja ocupate. Potrivit lui Ciucu, până la finalul anului, primăria va mai amenaja încă 10 parcări, astfel că sectorul 6 va ajunge la 1.200 de locuri pentru biciclete.

Foto: Ciprian Ciucu/Facebook