Stiri

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că va demola 7 terase pe malul lacului Herăstrău

3
min
10/4/2024

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunţat că şapte terase au fost ridicate fără autorizaţie în Parcul Herăstrău, care este zonă protejată, şi vor fi demolate.

Potrivit acesteia, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a verificat terasele Kayo, It Cucina, Nuba, HiroBay, Taverna Racilor, Stadio şi Il Locale şi a confirmat că patronii acestora nu ar fi trebuit să îşi deschidă afacerile pe malul lacului din Bucureşti.

„Au ridicat construcții direct pe domeniul public, pe spațiul verde și pe pontoanele care sunt în proprietatea Municipiului București”, a spus Armand, catalogând acţiunile drept „ilegalităţi”.

„În toate aceste cazuri, Poliția Locală a Capitalei a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 și s-au deschis dosare penale pentru executarea de lucrări fără autorizație de construire într-o zonă protejată, pentru încălcarea flagrantă a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii”, a adăugat ea.

„În plus, polițiștii locali le-au dat termen de 72 de ore pentru desființarea lucrărilor ilegale construite pe domeniul public al Capitalei, urmând ca în caz de neconformare, aceste construcții să fie desființate pe cale administrativă, în baza Dispozițiilor Primarului General”, a mai spus edilul.

Termenul de demolare al acestor terase, dat de Poliţia Locală, expiră marţi, 13 februarie. În cazul în care acestea nu se conformează, Primăria va demola terasele pe propria cheltuială, iar mai apoi se va îndrepta împotriva celor care le-au construit.

Cele şapte terase au fost contactate de Green News pentru replică.

Foto: Clotilde Armand/Facebook