Smart City

Primul stadion din lume dotat cu grădină botanică

2
min
26/8/2024

Grand Stade Hassan II din Maroc, unul dintre stadioanele care va găzdui meciurile Cupei Mondiale FIFA 2030 alături de Spania și Portugalia, se anunță ca fiind „cel maimare stadion de fotbal din lume,” cu o capacitate estimată la 115.000 de locuri.

Amplasat în El Mansouria, o localitate situată la nord de Casablanca, stadionul va ocupa un teren de 100 de hectare, conform informațiilor oferite de CNN și prezentate de Digi 24.

Proiectat într-un stil inspirat de corturile tradiționale marocane numite „moussem,” stadionul va avea o peluză acoperită și va integra grădini etajate, precum și o grădină botanică amplasată la parter. După ce a eșuat de cinci ori în tentativele de a organiza Cupa Mondială, Marocul a primit în sfârșit undă verde în octombrie 2023, când FIFA a anunțat că țara va co-găzdui turneul final din 2030 împreună cu Spania și Portugalia.

Proiect grandios

Echipa responsabilă de proiectul Grand Stade Hassan II a confirmat că stadionul va respecta toate cerințele FIFA pentru competiții internaționale și are potențialul de a găzdui finala Cupei Mondiale din 2030. Totuși, decizia finală privind locația exactă a finalei este încă așteptată, cu Estadio Santiago Bernabéu din Madrid fiind un concurent serios.

Proiectanții, Oualalou Choi și firma Populous, au început deja pregătirile pentru lucrările de construcție în apropiere de Casablanca, pregătind terenul pentru această impresionantă realizare arhitecturală.

Sursa Foto: Facebook / Oualalou+Choi