-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Nu arunca nimic, donează! SocialXChange, soluția pentru o comunitate mai bună în Sectorul 6

15 ianuarie 2025, 10:07

Miercuri, 15 ianuarie, ultima zi în care Kaufland dublează valoarea garanției SGR, direct în Kaufland Card

Miercuri, 15 ianuarie, ultima zi în care Kaufland dublează valoarea garanției SGR, direct în Kaufland Card

15 ianuarie 2025, 09:15

Biodiversitatea din Delta Dunarii va fi studiata de specialisti

Centru de cercetare pentru analiza biodiversității, unic la nivel european, construit în Delta Dunării

15 ianuarie 2025, 08:20

Oamenii de știință chinezi plănuiesc o stație solară uriașă în spațiu, capabilă să colecteze mai multă energie decât tot petrolul Pământului

15 ianuarie 2025, 07:37

#greenTALKS

#greenTALKS la Climate Change Summit. Provocările și soluțiile gestionării apei în contextul schimbărilor climatice. Interviu cu Håkan Tropp VIDEO

#greenTALKS la Climate Change Summit. Provocările și soluțiile gestionării apei în contextul schimbărilor climatice. Interviu cu Håkan Tropp VIDEO

4 noiembrie 2024, 15:36

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

22 octombrie 2024, 12:10

green-talks-cu-gemma-webb-ceo-si-presedinte-al-returo-sgr-romania-un-model-de-succes-in-reciclare-sau-cum-sustenabilitatea-devine-realitate-video

GREEN TALKS cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO

19 august 2024, 08:56

Salveaza Articolul

2 minute de citit

Problema alimentară este crucială în lupta împotriva încălzirii globale

Scris de: Green News | 10 mai 2022, 14:37

problema-alimentara-este-cruciala-in-lupta-impotriva-incalzirii-globale

Problema alimentară este crucială în lupta împotriva încălzirii globale, a subliniat cercetătoarea Cynthia Rosenzweig, care studiază de decenii interacţiunile dintre schimbările climatice şi ceea ce mâncăm, relatează AFP.

Cercetările sale în cadrul NASA, la celebrul Centru Spaţial Goddard, care i-au adus săptămâna aceasta Premiul Mondial pentru Alimentaţie, avertizează în special asupra impactului încălzirii globale asupra alimentaţiei.

În legătură cu contribuţia sistemului alimentar la schimbările climatice, cercetătoarea a explicat că ”schimbările climatice nu pot fi combătute fără să avem în vedere emisiile de gaze cu efect de seră din sistemele alimentare.

Citește și: Comisia Europeană cere României penalități de peste 33.000 €/zi pentru că nu a închis gropile ilegale de gunoi

Munca noastră, printre altele, arată că aceste emisii reprezintă aproximativ o treime din totalul emisiilor umane. În acelaşi timp, securitatea alimentară pentru toţi depinde de schimbarea climatului. Pe măsură ce intrăm într-un deceniu crucial pentru acţiunea climatică, hrana trebuie să fie pe masă”.

În ceea ce priveşte efectele încălzirii globale asupra alimentaţiei, ea a menţionat faptul că ”temperaturile ridicate în general sunt dăunătoare pentru culturi, deoarece le accelerează creşterea, astfel încât au mai puţin timp să producă cereale.

Citește și: ANALIZA KEYSFIN Cifra de afaceri a firmelor de reciclare din România ar putea ajunge la 13 miliarde de lei

Acest lucru reduce foarte mult randamentul. Şi apoi sunt evenimentele extreme care au loc în momente critice, cum ar fi un val de căldură în timpul polenizării porumbului. Ele cresc ca frecvenţă şi intensitate în multe regiuni agricole”.

Sursa foto: Pixabay