-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Cangurul este o specie in pericol

Cercetătorii australieni au produs primul embrion de cangur din lume prin fertilizare in vitro

7 februarie 2025, 15:08

Apele Române Jiu

Apele Române Jiu: Rezervele de apă din principalele lacuri de acumulare, la cel mai scăzut nivel din ultimii 8 ani

7 februarie 2025, 14:07

șobolani

Invazie de șobolani în Sectorul 3 după defrișările din Parcul IOR: „Aproape te împiedici de ei pe trotuar”

7 februarie 2025, 13:03

Polul Nord se topește sub ochii noștri. Au fost înregistrate temperaturi cu peste 20°C mai mari decât media normală

Polul Nord se topește sub ochii noștri. Au fost înregistrate temperaturi cu peste 20°C mai mari decât media normală

7 februarie 2025, 11:56

#greenTALKS

#greenTALKS. Conservarea Munților Făgăraș, un model pentru Europa. Interviu cu Barbara și Christoph Promberger, directorii Fundației Conservation Carpathia

#greenTALKS. Conservarea Munților Făgăraș, un model pentru Europa. Interviu cu Barbara și Christoph Promberger, directorii Fundației Conservation Carpathia

2 decembrie 2024, 15:39

#greenTALKS la Climate Change Summit. Provocările și soluțiile gestionării apei în contextul schimbărilor climatice. Interviu cu Håkan Tropp VIDEO

#greenTALKS la Climate Change Summit. Provocările și soluțiile gestionării apei în contextul schimbărilor climatice. Interviu cu Håkan Tropp VIDEO

4 noiembrie 2024, 15:36

Cum a fost la Climate Change Summit în București! Zeci de speakeri au propus soluții pentru mii de oameni live și milioane de vizualizări online

Climate Change Summit la București. Cum s-a văzut evenimentul prin ochii Green News + interviurile care contează FOTO și VIDEO

20 octombrie 2024, 16:17

Salveaza Articolul

2 minute de citit

Problema alimentară este crucială în lupta împotriva încălzirii globale

Scris de: Green News | 10 mai 2022, 14:37

problema-alimentara-este-cruciala-in-lupta-impotriva-incalzirii-globale

Problema alimentară este crucială în lupta împotriva încălzirii globale, a subliniat cercetătoarea Cynthia Rosenzweig, care studiază de decenii interacţiunile dintre schimbările climatice şi ceea ce mâncăm, relatează AFP.

Cercetările sale în cadrul NASA, la celebrul Centru Spaţial Goddard, care i-au adus săptămâna aceasta Premiul Mondial pentru Alimentaţie, avertizează în special asupra impactului încălzirii globale asupra alimentaţiei.

În legătură cu contribuţia sistemului alimentar la schimbările climatice, cercetătoarea a explicat că ”schimbările climatice nu pot fi combătute fără să avem în vedere emisiile de gaze cu efect de seră din sistemele alimentare.

Citește și: Comisia Europeană cere României penalități de peste 33.000 €/zi pentru că nu a închis gropile ilegale de gunoi

Munca noastră, printre altele, arată că aceste emisii reprezintă aproximativ o treime din totalul emisiilor umane. În acelaşi timp, securitatea alimentară pentru toţi depinde de schimbarea climatului. Pe măsură ce intrăm într-un deceniu crucial pentru acţiunea climatică, hrana trebuie să fie pe masă”.

În ceea ce priveşte efectele încălzirii globale asupra alimentaţiei, ea a menţionat faptul că ”temperaturile ridicate în general sunt dăunătoare pentru culturi, deoarece le accelerează creşterea, astfel încât au mai puţin timp să producă cereale.

Citește și: ANALIZA KEYSFIN Cifra de afaceri a firmelor de reciclare din România ar putea ajunge la 13 miliarde de lei

Acest lucru reduce foarte mult randamentul. Şi apoi sunt evenimentele extreme care au loc în momente critice, cum ar fi un val de căldură în timpul polenizării porumbului. Ele cresc ca frecvenţă şi intensitate în multe regiuni agricole”.

Sursa foto: Pixabay