...
-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Salveaza Articolul

2 minute de citit

Proiect Erasmus+ de modele agronomice adaptate la schimbările climatice, lansat în România

Scris de: Green News | 7 octombrie 2022, 19:34

proiect-erasmus-de-modele-agronomice-adaptate-la-schimbarile-climatice-lansat-in-romania

Proiectul este implementat alături de parteneri din Turcia, Cehia, Slovenia şi Serbia, este finanţat de programul Erasmus + şi este centrat pe efectele schimbărilor climatice asupra agriculturii.

Scopul proiectului: formarea formatorilor

Coordonatorul grupului din România, Iuliana Motrescu, din cadrul Facultăţii de Horticultură, a declarat că se urmăreşte realizarea unor module de formare pentru învăţământul agricol axate pe specificitatea agriculturii practicate în condiţiile schimbărilor climatice.

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

„Schimbările climatice reprezintă cea mai importantă problemă cu care se confruntă astăzi omenirea. Clima este unul din factorii esenţiali în producţia agricolă.

Agricultura produce schimbări climatice şi, în acelaşi timp, este puternic afectată de schimbările climatice. Agronomii sunt persoane cheie pentru menţinerea viabilităţii agriculturii pe termen lung în faţa schimbărilor climatice.

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc

Adoptarea bunelor practici presupune instruirea specialiştilor, producătorilor şi studenţilor din domeniu. În concluzie, scopul proiectului este formarea formatorilor”, a punctat Iuliana Motrescu.

Patru țări, partenere

Printre rezultatele proiectului CLIAVE Learning Management System (C-LMS) se numără sisteme de cultură rezistente la schimbări climatice, utilizarea unor noi tehnici de irigaţie pentru producţia sustenabilă şi protejarea resurselor de apă în condiţie schimbărilor climatice, recomandări pentru managementul integrat al dăunătorilor pentru a face faţa schimbărilor climatice, creşterea animalelor în condiţiile schimbărilor climatice.

Institutul Central de Cercetări Horticole Ataturk din Turcia este coordonatorul principal al proiectului. Din echipa de parteneri fac parte Universitatea Bohemia de Sud din Cehia, Universitatea Bilecik Seyh Edebali – Turcia, Institutul de Agricultură şi Silvicultură din Maribor – Slovenia, Institutul de Zootehnie din Belgrad – Serbia şi Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi. 

Sursa foto: PxHere