Life Style

”Rangerii Juniori”: Programul revoluționar pentru tineret care învață copiii să salveze natura

2
min
15/8/2024

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat lansarea unui nou program național dedicat educației ecologice a tinerelor generații, intitulat „Rangerii Juniori”. Programul, care beneficiază de un buget de 10 milioane de lei, se adresează elevilor cu vârste între 8 și 18 ani și are ca scop învățarea și promovarea protecției mediului în cele 22 de arii protejate din România.

„Rangerii Juniori” le va oferi elevilor oportunitatea de a învăța despre importanța conservării naturii prin activități recreative și educative desfășurate în Rezervația Biosferei Delta Dunării și în parcurile naționale și naturale din țară, scrie primanews.ro. Programul va include activități de educație ecologică, cazare, servicii de catering și alte facilități necesare pentru participanți, cu un cost estimat de aproximativ 400 lei pe zi pentru fiecare copil.

„Am discutat despre acest program pilot și despre alocarea celor 10 milioane de lei pentru cele 23 de administrații de parcuri din România. Programul finanțează activități educative în parcurile naționale și, dacă se dovedește de succes, ne propunem să extindem bugetul și să facem din acest model unul obișnuit în rândul tinerelor generații din România”, a declarat Mircea Fechet.

Ghidul de Finanțare al programului a fost lansat în consultare publică în luna mai, iar înscrierea se poate realiza prin aplicația disponibilă pe pagina de internet a Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), www.afm.ro.

Prin acest program, Ministerul Mediului își propune să inspire și să educe tineretul românesc în spiritul protejării mediului și să contribuie la dezvoltarea unei conștientizări ecologice durabile.