...
-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

#greenTALKS

#GreenTALKS, Interviu cu Alexandra Petcu, coordonator Laborator Digital Verde UVT: „Tehnologia este un mijloc, nu un scop, pentru a atinge obiectivele dezvoltării durabile” VIDEO

13 decembrie 2024, 17:42

GreenTalks cu Oliver Bolton, CEO Earthly: Inovația și colaborarea, cheia sustenabilității VIDEO

GreenTalks cu Oliver Bolton, CEO Earthly: Inovația și colaborarea, cheia sustenabilității VIDEO

5 martie 2025, 13:06

#greenTALKS la Climate Change Summit. Provocările și soluțiile gestionării apei în contextul schimbărilor climatice. Interviu cu Håkan Tropp VIDEO

#greenTALKS la Climate Change Summit. Provocările și soluțiile gestionării apei în contextul schimbărilor climatice. Interviu cu Håkan Tropp VIDEO

4 noiembrie 2024, 15:36

Salveaza Articolul

3 minute de citit

Reciclează produsele electronice și electrocasnice cu Aplicația Europeană InfoCons, de Ziua Mondială a Mediului!

Scris de: Green News | 5 iunie 2024, 12:33

recicleaza-produsele-electronice-si-electrocasnice-cu-aplicatia-europeana-infocons-de-ziua-mondiala-a-mediului

În fiecare an, la data de 5 iunie se sărbătorește Ziua Mondială a Mediului, fiind cea mai importantă zi dedicată mediul înconjurător la nivel global.

Tema acestui an, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, se concentrează pe restaurarea terenurilor, combaterea deșertificării și creșterea rezilienței la secetă, sub sloganul „Pământul nostru. Viitorul nostru. Noi suntem #GenerațiaRestaurării”.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, InfoCons pune la dispoziția consumatorilor Aplicația Europeană Gratuită InfoCons. Prin intermediul acesteia, consumatorii au posibilitatea de a scana codurile QR de pe etichetele de eficiență energetică pentru a afla care sunt centrele la care pot apela în vederea reciclării produselor electronice și electrocasnice.

Aplicația Europeană InfoCons facilitează procesul de reciclare a produselor electronice și electrocasnice, oferind consumatorilor următoarele informații:

– listă completă a punctelor de colectare a materialelor reciclabile, indicând centrul cel mai apropiat de locația utilizatorului ;

– informații actualizate despre fiecare punct de colectare, inclusiv detalii esențiale despre tipurile de materiale reciclabile acceptate în fiecare locație ;

Reciclarea prin intermediul Aplicaţiei Europene InfoCons este un gest important pentru protejarea mediului înconjurător, prin reducerea cantității de deşeuri care ajung în depozitele de gunoi, contribuie la conservarea resurselor naturale şi la reducerea impactului negativ asupra mediului.

De asemenea, Aplicația Europeană InfoCons sprijină consumatorii în momentul achiziționării produselor electronice și electrocasnice, punând la dispoziție calculatorul pentru estimarea costului de utilizare al acestora. Astfel, consumatorii pot estima costul asociat consumului de energie pentru fiecare produs scanat.

Pe lângă posibilitatea de a estima costul aferent consumului de energie și de a compara produsele similare , Aplicația Europeană InfoCons redă direct pe telefonul mobil informații precum:

– Clasa energetică;

– Producător;

– Informații tip caracteristici tehnice;

– Posibilitatea de a face o sesizare direct din aplicație.

Produsele electronice și electrocasnice ale căror etichete energetice pot fi scanate fac parte din următoarele categorii : mașini de spălat haine, mașini de spălat vase, frigidere, uscătoare, televizoare și monitoare pentru computer, surse de lumină .

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, InfoCons amintește despre Programul Unic de Certificare „Global Carbon Point” – „Punctul Global de Carbon”, lansat la nivel European. În contextul unei dezvoltări continue atât la nivel național, cât și la nivel internațional, a problematicii amprentei de carbon, precum și în contextul unei agravări a efectelor globale aduse de schimbările climatice, consumatorii trebuie să fie apărați, informați și educați  privind amprenta de carbon atât a  produselor și serviciilor, cât și a  tot ceea ce ne înconjoară (clădiri , birouri , locuințe, autostrăzi, străzi etc). În acest sens, certificarea amprentei de carbon a produselor, serviciilor și a tot ceea ce ne înconjoară va respecta criteriile existente în standarde internaționale, fiind calculată folosind factori de emisie cât mai preciși.