Solutii

Renovarea pădurii tropicale celtice din Pembrokeshire: Reîntoarcerea la gloria străveche

1
min
15/7/2024

Wildlife Trust of South and West Wales conduce eforturile de restabilire a unei păduri istorice, într-o inițiativă susținută de Aviva pentru biodiversitatea locală.

În sud-vestul extrem al Țării Galilor, o bucată uitată din pădurea tropicală celtică se pregătește să renască în toată gloria ei străveche. Situl de 59 de hectare din Pembrokeshire va fi reîmpădurit cu specii locale precum stejarul, teiul cu frunze mici și serviciul sălbatic, oferind un habitat vital pentru mușchi, ferigi și o varietate de viețuitoare.

Proiectul, condus de Wildlife Trust of South and West Wales, va conecta această zonă cu pădurile existente din valea Gwaun, într-o încercare de a recrea o peisaj care amintește de vremurile antice. Sub îndrumarea lui Adam Dawson, conservator senior, site-ul va integra pietrele în picioare existente în poieni, recreând atmosfera străveche și respectând istoria ancestrală a locului, scrie The Guardian.

Această inițiativă face parte din programul de recuperare a pădurilor tropicale atlantice al Wildlife Trusts, susținut generos de Aviva. Cu speranța că în câteva decenii va deveni o pădure naturală, proiectul la Trellwyn Fach promite să ofere vizitatorilor o experiență autentică în mijlocul naturii nemodificate de om.