-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Mai mulți căței din București au fost salvați dintr-o curte plină cu deșeuri! Șase dintre ei încă își caută stăpâni

13 ianuarie 2025, 19:00

România mai curată, în fiecare zi! Peste 569 tone de deșeuri și ambrozie, colectate în 6 luni cu ajutorul aplicației Let’s Do It, Romania!

România mai curată, în fiecare zi! Peste 569 tone de deșeuri și ambrozie, colectate în 6 luni cu ajutorul aplicației Let’s Do It, Romania!

13 ianuarie 2025, 18:15

Encapsularea clădirilor cu o anvelopă verde, marele proiect de reabilitare a orașelor lumii

Encapsularea clădirilor cu o anvelopă verde, marele proiect de reabilitare a orașelor lumii

13 ianuarie 2025, 16:35

programul-casa-verde-fotovoltaice-2024-calendarul-inscrierilor-si-documente-necesare

Beneficiarii programului “Casa Verde Fotovoltaice”, mai mult timp la dispoziție pentru a-și finaliza montajul instalațiilor fără să piardă banii

13 ianuarie 2025, 15:37

#greenTALKS

green-talks-cu-gemma-webb-ceo-si-presedinte-al-returo-sgr-romania-un-model-de-succes-in-reciclare-sau-cum-sustenabilitatea-devine-realitate-video

GREEN TALKS cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO

19 august 2024, 08:56

Cum a fost la Climate Change Summit în București! Zeci de speakeri au propus soluții pentru mii de oameni live și milioane de vizualizări online

Climate Change Summit la București. Cum s-a văzut evenimentul prin ochii Green News + interviurile care contează FOTO și VIDEO

20 octombrie 2024, 16:17

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

22 octombrie 2024, 12:10

Salveaza Articolul

2 minute de citit

România, în procedură de infringement în domeniul energiei și privind performanța energetică a clădirilor

Scris de: Green News | 8 decembrie 2020, 20:02

romania-in-procedura-de-infringement-in-domeniul-energiei-si-privind-performanta-energetica-a-cladirilor

Potrivit Directivei privind performanța energetică a clădirilor (Directiva 2010/31/EU), statele membre aveau obligaţia de a trimite Comisiei strategiile lor naţionale pe termen lung de renovare până la 10 martie 2020. Aceste strategii naţionale sunt o componentă cheie a Directivei 2010/31/EU, stabilind măsurile şi finanţarea necesară pentru decarbonizarea actualului stoc de clădiri până în 2050.

Comisia Europeană subliniază că până la această dată doar 14 state membre au trimis strategiile lor, aşa cum cere Directiva.

Belgia, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, România şi Marea Britanie nu au trimis strategiile lor naţionale pe termen lung cu privire la renovarea clădirilor. Aceste state au la dispoziţie două luni pentru a-şi respecta obligaţiile legale. În caz contrar, Comisia ar putea decide să le trimită un aviz motivat.

Totodată, Comisia Europeană a trimis României, Bulgariei şi Cehiei scrisori de punere în întârziere prin care le cere să ia măsuri pentru a asigura punerea în aplicare a legislaţiei UE privind stocurile de petrol şi produse petroliere.

Directiva privind stocurile petroliere (Directiva 2009/119/UE) cere statelor membre să menţină un nivel minim de rezerve de ţiţei şi/sau de produse petroliere echivalente cu importurile pe 90 de zile şi consumul zilnic timp de 61 de zile, în funcţie de care din cele două cantităţi este mai mare. Această directivă trebuia transpusă în legislaţia naţională de statele membre până la data de 31 decembrie 2012.

România, Bulgaria şi Cehia au la dispoziţie două luni pentru a răspunde la argumentele ridicate de Comisie. În caz contrar, Comisia ar putea decide să le trimită un aviz motivat.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.