CSR

România mai curată: Deschiderea celui de-al cincilea centru regional de sortare a ambalajelor SGR la Bacău

2
min
16/7/2024

Mircea Fechet anunță inaugurarea noului centru la ELI Park, Nicolae Bălcescu, contribuind la reducerea poluării și crearea a 150 de noi locuri de muncă

Mircea Fechet anunță deschiderea celui de-al cincilea centru regional de numărare și sortare a ambalajelor SGR în județul Bacău, la Nicolae Bălcescu, în ELI Park, așa cum a promis.

„La fiecare centru deschis în țară, încercam să-mi imaginez cum va fi acesta. Mă bucur că această hală este cea mai frumoasă și e al doilea cel mai mare, după cel de la Otopeni. Am promis că vom avea o Românie mai curată și ne-am ținut de cuvânt până acum. Cei de la salubritate spun că au redus numărul de curse zilnice cu 30%, iar cei de la CNAIR afirmă că ridică mai puține coșuri de pe marginea drumurilor naționale. Este doar începutul, deoarece sistemul deja funcționează, iar 'Hora Reciclării' se învârte din ce în ce mai tare. Aștept ziua când vom atinge un miliard de PET-uri.

Avem cea mai bună tehnologie, iar la Bacău am creat 150 de noi locuri de muncă. Reciclatorii români ne informează că nu mai suntem nevoiți să importăm materie primă. Profit de ocazie să mulțumesc tuturor celor implicați, care au contribuit la transformarea acestei povești în realitate.

Înțeleg că drumul este lung și că mai avem multe de rezolvat. Provocările sunt tot mai mari pe măsură ce crește cantitatea de PET colectat. Știu că este dificil să stai în soare, la 40 de grade, pentru a-ți recupera garanția. Avem multe de îmbunătățit și continuăm să ne asigurăm, cu ajutorul colegilor de la Garda de Mediu, că oamenii sunt tratați cu respect și că legea este respectată.

Împreună facem România mai curată pentru generațiile viitoare! SGR este cel mai performant și complex sistem, acoperă cele mai multe tipuri de ambalaje și poate deveni un exemplu de bună practică”, a declarat Fechet.

Sursă foto: Facebook Mircea Fechet