Stiri

România respinge 36 de tone de deșeuri din Germania, Italia și Belgia

1
min
16/7/2024

Patru camioane românești au fost oprite la graniță pentru lipsa documentelor necesare, autoritățile dispunând returnarea deșeurilor.

Patru camioane românești, încercând să aducă în țară 36 de tone de deșeuri din Germania, Italia și Belgia, au fost oprite la graniță. Autoritățile din Arad au blocat transporturile în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, deoarece nu aveau documentele necesare.

Deșeurile, constând în metale feroase și neferoase, anvelope second hand, cuptoare industriale, betoniere și biciclete second hand, proveneau de la companii din Germania, Italia și Belgia și erau destinate unor firme din România. Camioanele au fost verificate de polițiști de frontieră, comisari de la Garda de Mediu și reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 36.000 de kilograme de deșeuri, constând în metale feroase, neferoase și plastice, anvelope second hand, cuptoare industriale, betoniere și biciclete second hand, bunuri ce proveneau de la societăți comerciale din Italia, Germania și Belgia, pentru firme din România”, se arată în comunicatul transmis de Poliția de Frontieră.

Autoritățile au decis returnarea deșeurilor către expeditorii din cele trei țări, deoarece șoferii nu au putut prezenta documentele necesare pentru importul acestor deșeuri.