Stiri

Școală de vară cu participare gratuită, pentru copii cu vârste între 8 și 12 ani. Tematica: protecția mediului înconjurător prin poezii și proză

4
min
19/7/2022

Un atelier de mediu are o durată de 90 de minute, iar pentru fiecare temă în parte s-au pregătit pentru copii câte un spațiu dedicat.

Copiii cu vârste între 8 și 12 ani sunt așteptați la școala de vară “Eco 2.0” desfășurată gratuit în București, în curtea Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR), în perioada 15 iulie – 19 august. Pot participa circa 400 de copii, anunță organizatorii. 

Un atelier de mediu are o durată de 90 de minute, iar pentru fiecare temă în parte s-au pregătit pentru copii câte un spațiu dedicat.

Citește și: Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș, finanțată de UE în baza unor documente false  

Ei vor învăța, cu ajutorul unor machete, experimente și expoziții, soluții la problemele de mediu pe care le întâlnesc zi de zi, transmit coordonatorii, printre care asociația Nature Talks și Muzeului Național al Literaturii Române. 

Citește și: ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

“Marii autori români au scris despre natură și despre protejarea mediului înconjurător. Stau mărturie poeziile, poemele și povestirile lor, atât de cunoscute. Ne inspirăm din opera marilor scriitori: Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Nicolae Labiș sau Ion Creangă și aducem în atenția copiilor versuri sau fragmente despre natură, așa cum era ea ilustrată odinioară”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Sursa foto: Muzeul Național al Literaturii Române