Stiri

Situație alarmantă în Gorj: 32 de incendii de vegetație uscată și fond forestier în doar trei zile

2
min
6/8/2024

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj a răspuns în ultimele trei zile la 98 de situații de urgență, pentru a proteja mediul și comunitatea. Intervalul 02 august, ora 08:00 - 05 august, ora 08:00, a fost unul intens pentru echipele de intervenție.

În detaliu, intervențiile au fost următoarele:

- 32 de intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație și fond forestier;

- 44 de intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat;

- 3 intervenții la accidente rutiere;

- 4 incendii la construcții;

- 1 misiune de salvare animal;

- 1 misiune de transport apă menajeră;

- 7 acțiuni de informare preventivă;

- 6 alte intervenții.

Situația incendiilor de vegetație rămâne una alarmantă, cu 32 de incendii de vegetație uscată și fond forestier în doar trei zile. Este imperativ să stopăm acest fenomen devastator. Efectele incendiilor sunt devastatoare pentru mediu, distrugând sute de hectare de pădure și vegetație uscată și provocând moartea animalelor sălbatice.

Pentru a combate această problemă, ISU Gorj a desfășurat activități de informare preventivă, în încercarea de a sensibiliza publicul cu privire la riscurile folosirii focului pentru igienizarea terenurilor agricole sau eliminarea resturilor menajere. Autospecialele ISU au patrulat în mai multe localități, difuzând mesaje preventive prin sirene.

”Implică-te și tu! Convinge-ți apropiații să renunțe la aceste practici periculoase. Cu toții putem contribui la protejarea mediului și a comunităților noastre. Să nu mai ardem pădurile și câmpurile! Să nu punem în pericol inutil natura și comunitățile!” au transmis reprezentanții ISU Gorj.

ISU Gorj continuă să fie dedicat protejării mediului și a cetățenilor, dar este nevoie de sprijinul fiecăruia dintre noi pentru a preveni aceste situații de urgență.