Stiri

Sute de animale sălbatice, sacrificate din cauza penuriei de hrană!

2
min
28/8/2024

Namibia a anunțat un plan controversat de a sacrifica 723 de animale sălbatice, inclusiv 83 de elefanți, pentru a distribui carnea lor către comunitățile afectate de o criză alimentară severă, agravată de seceta intensă din sudul Africii.

Autoritățile au decis că sacrificiul va avea loc în parcuri naturale și în regiuni comunale, acolo unde populațiile de animale au depășit resursele limitate de apă și hrană disponibile. Această măsură a fost anunțată de Ministerul Mediului din Namibia, conform unui raport Reuters preluat de Agerpres și publicat de Antena 3.

Africa de Sud traversează cea mai devastatoare secetă din ultimele decenii, iar situația din Namibia este deosebit de gravă, cu 84% din rezervele de alimente deja epuizate, conform datelor ONU. În lunile următoare, se estimează că aproape jumătate din populația Namibiei va fi afectată de o insecuritate alimentară extremă.

Secetă extremă

Conflictul dintre oameni și animale este de așteptat să escaladeze din cauza secetei persistente, dacă nu se iau măsuri urgente, avertizează autoritățile. În acest context, sacrificarea celor 83 de elefanți din zonele cu conflicte va contribui la programul de ajutor umanitar în timpul crizei de secetă, a declarat Ministerul Mediului.

Planul mai include sacrificarea a 30 de hipopotami, 60 de bivoli, 50 de antilope impala, 100 de antilope gnu, 300 de zebre și 100 de antilope-elan. Până în prezent, 157 de animale au fost deja vânate de profesioniști contractați de guvern, rezultând în peste 56.800 de kilograme de carne distribuite comunităților afectate.

Ministerul Mediului a subliniat că această acțiune este necesară și în concordanță cu responsabilitatea constituțională de a folosi resursele naturale pentru binele cetățenilor namibieni. Estimările indică prezența a peste 200.000 de elefanți în zona de conservare transfrontalieră care cuprinde cinci țări din sudul Africii – Zimbabwe, Zambia, Botswana, Angola și Namibia. În 2023, sute de elefanți au pierit în Botswana și Zimbabwe din cauza secetei extreme.

Sursa foto:Getty Images