-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Masinile electrice vor putea fi cumpărate in leasing social

Mașini electrice în rate în România, printr-un program de leasing auto social garantat de stat. Subvenția ar putea ajunge până la 13.000 de euro.

14 ianuarie 2025, 08:03

Mai mulți căței din București au fost salvați dintr-o curte plină cu deșeuri! Șase dintre ei încă își caută stăpâni

13 ianuarie 2025, 19:00

România mai curată, în fiecare zi! Peste 569 tone de deșeuri și ambrozie, colectate în 6 luni cu ajutorul aplicației Let’s Do It, Romania!

România mai curată, în fiecare zi! Peste 569 tone de deșeuri și ambrozie, colectate în 6 luni cu ajutorul aplicației Let’s Do It, Romania!

13 ianuarie 2025, 18:15

Encapsularea clădirilor cu o anvelopă verde, marele proiect de reabilitare a orașelor lumii

Encapsularea clădirilor cu o anvelopă verde, marele proiect de reabilitare a orașelor lumii

13 ianuarie 2025, 16:35

#greenTALKS

#GreenTALKS, Interviu cu Alexandra Petcu, coordonator Laborator Digital Verde UVT: „Tehnologia este un mijloc, nu un scop, pentru a atinge obiectivele dezvoltării durabile” VIDEO

13 decembrie 2024, 17:42

#greenTALKS. Conservarea Munților Făgăraș, un model pentru Europa. Interviu cu Barbara și Christoph Promberger, directorii Fundației Conservation Carpathia

#greenTALKS. Conservarea Munților Făgăraș, un model pentru Europa. Interviu cu Barbara și Christoph Promberger, directorii Fundației Conservation Carpathia

2 decembrie 2024, 15:39

Cum a fost la Climate Change Summit în București! Zeci de speakeri au propus soluții pentru mii de oameni live și milioane de vizualizări online

Climate Change Summit la București. Cum s-a văzut evenimentul prin ochii Green News + interviurile care contează FOTO și VIDEO

20 octombrie 2024, 16:17

Salveaza Articolul

3 minute de citit

Sute de eprubete conținând sânge au fost aruncate pe câmp în Dolj, într-o arie protejată

Scris de: Green News | 19 aprilie 2024, 13:23

sute-de-eprubete-continand-sange-au-fost-aruncate-pe-camp-in-dolj-intr-o-arie-protejata

Sute de eprubete conținând sânge au fost descoperite pe terenul din apropierea comunei Ghindeni, situată în județul Dolj. Aceste recipiente au fost aruncate pe o suprafață de aproximativ 70 de metri, într-o zonă naturală protejată, care este monitorizată cu camere video. Autoritățile locale din zonă au informat Garda de Mediu și poliția, care au început investigațiile. O ipoteză inițială sugerează că eprubetele ar putea proveni de la cabinetele veterinare locale, transmite euronews.ro.

Inițial, eprubetele aruncate pe teren au fost descoperite de către un cetățean în timpul weekendului.

Cătălin Prioteasa, viceprimar Malu Mare: ”Ieri au fost descoperite de un cetățean, astăzi de dimineață am primit și eu informația, am venit cu cei de la mediu, cu colega mea doamna inginer, după care au fost sesizate autoritățile abilitate pentru a le ridica și a le face analize. Acum să vedem dacă a fost ceva… ceva grav. Pe unele dintre fiole scria cabaline.”
__wf_reserved_inherit

Reprezentanții Gărzii de Mediu au intervenit prompt pentru a colecta deșeurile medicale și au emis un comunicat oficial în care au confirmat că este vorba despre câteva sute de fiole conținând un lichid brun-roșcat, cel mai probabil sânge, mai transmite sursa citată.

”La control au participat inclusiv polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic care au ridicat 466 de flacoane de recoltat cu conținut de lichid brun roșcat ce pare a fi sânge, lamele pentru analiză, flacoane medicamente, precum și documente care concluzionează că deșeurile medicale provin din activitatea unor cabinete veterinare”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu Dolj.

Zona în care au fost aruncate eprubetele cu sânge aparține comunei Ghindeni. Este important de menționat că această zonă este și o arie protejată. Cu toate acestea, se constată că tone de gunoaie sunt depozitate ilegal în această locație în fiecare săptămână.

Florin Rădulescu, primar Ghindeni: ”Sunt drumuri de acces de la drumul național, pe care pot foarte ușor să vină noaptea să arunce câte o mașină de gunoaie și a doua zi ne pomenim cu grămezile de gunoi. Chiar dacă noi astăzi facem curățenie, în cel mult două trei săptămâni de zile, e ca și cum n-am fi făcut nimic. Aici este arie protejată, că de asta împreună cu cei de la arii protejate am și montat camera, am și făcut curățenie aici.”

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Dolj au confirmat că desfășoară o anchetă pentru a identifica persoanele responsabile de aruncarea materialelor sanitare pe câmp.