-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Poluare cu deseuri in cetatea Argevada

O străveche cetate dacică, acoperită cu buruieni și transformată în groapă de gunoi

22 ianuarie 2025, 13:15

Sute de parcuri solare pentru primării

România, câştig de cauză într-un dosar privind energia regenerabilă. Investitorii care au dezvoltat 31 de centrale fotovoltaice, obligați să plătească milioane de euro

22 ianuarie 2025, 12:02

Misterul moștenitorilor Parcului IOR: Terenul retrocedat rămâne captiv între procese și nepăsare

22 ianuarie 2025, 11:09

Șacalii din Delta Dunării, problematici! Recomandările autorităților: „Limitarea numărului de șacali se face prin limitarea accesului la hrană, și nu prin împușcare”

Șacalii din Delta Dunării, problematici! Recomandările autorităților: „Limitarea numărului de șacali se face prin limitarea accesului la hrană, și nu prin împușcare”

22 ianuarie 2025, 10:01

#greenTALKS

green-talks-coca-cola-hbc-romania-si-angajamentul-pentru-sustenabilitate-o-strategie-pentru-viitor-interviu-cu-alice-nichita-corporate-affairs-sustainability-director-video

GREEN TALKS. Coca-Cola HBC România și drumul spre sustenabilitate, o strategie pentru viitor. Interviu cu Alice Nichita, Corporate Affairs & Sustainability Director VIDEO

13 august 2024, 07:02

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: "Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul"

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: „Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul”

11 noiembrie 2024, 12:04

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

22 octombrie 2024, 12:10

Salveaza Articolul

2 minute de citit

Tanczos Barna: Extinderea schemei de comercializare a emisiilor de carbon la transport rutier și clădiri ar putea amplifica inegalitățile

Scris de: Green News | 9 iunie 2022, 08:31

tanczos-barna-extinderea-schemei-de-comercializare-a-emisiilor-de-carbon-la-transport-rutier-si-cladiri-ar-putea-amplifica-inegalitatile

Extinderea schemei europene de comercializare a emisiilor de carbon la transportul rutier şi clădiri (ETS) ar putea amplifica inegalităţile şi sărăcia energetică, cu diferite efecte în societate, a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, după prima reuniune a Comitetului interministerial privind schimbările climatice, organizată la Guvern.

„Am participat astăzi, la sediul Guvernului, la prima reuniune a Comitetului interministerial privind schimbările climatice.

Dezbaterile din cadrul reuniunii s-au axat asupra mandatului României în contextul Pachetului legislativ european „Fit for 55” şi al priorităţilor ţării noastre pentru Summit-ul privind schimbările climatice #COP27 (…) Deciziile care urmează să fie luate la nivel european vor avea, cu siguranţă, un impact major asupra tuturor cetăţenilor.

Citește și: Energia geotermală – poluare redusă şi costuri mai mici la încălzire. România are resursele, dar nu sunt exploatate

Extinderea schemei europene de comercializare a emisiilor de carbon la transportul rutier şi clădiri (ETS) ar putea amplifica inegalităţile şi sărăcia energetică, cu diferite efecte în societate, inclusiv din cauza incertitudinilor legate de preţul viitor al carbonului şi eventualelor fluctuaţii, precum şi a riscurilor de manipulare a pieţei.

Un exemplu de consecinţă cu impact major în rândul populaţiei se referă la centralele de apartament, deoarece apariţia unui sistem nou de taxare a gazului metan utilizat pentru încălzirea locuinţelor ar impacta direct preţul gigacaloriei.

Efectele acestor măsuri, dacă ele vor fi puse în practică în forma pe care o avem astăzi, vor putea fi limitate sau atenuate doar prin implicarea totală a tuturor celor prezenţi astăzi la reuniune”, a spus ministrul Mediului.

Citește și: ANALIZĂ Cum reducem CO2 din atmosferă – păduri, turbării, mangrove și inventivitatea umană 

Potrivit ministrului de resort, Comitetul interministerial are rolul de a propune şi de a monitoriza politicile prioritare anuale în domeniul schimbărilor climatice în concordanţă cu angajamentele internaţionale ale României.

Comitetul, prezidat de către premierul Nicolae Ciucă, este format din reprezentanţi ai instituţiilor publice din România care elaborează şi implementează politici cu impact în domeniul combaterii schimbărilor climatice. 

Sursa foto: Facebook/ Tanczos Barna