-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Parc fotovoltaic pentru Terapia Cluj

Cea mai mare fabrică de medicamente din țară a fost dotată cu parc fotovoltaic pentru reducerea emisiilor de CO2

16 ianuarie 2025, 08:05

Reciclare SGR

Mircea Fechet spune că reciclarea ambalajelor SGR a intrat pe lista de obiceiuri bune ale românilor și anunță noi puncte de colectare

15 ianuarie 2025, 19:31

Poliția a destructurat o bandă care introducea ilegal deșeuri din Italia în Spania

15 ianuarie 2025, 16:18

Amenzi de zeci de mii de lei pentru nerespectarea prevederilor privind colectarea separată a deșeurilor textile! Avertismentul Gărzii de Mediu

Amenzi de zeci de mii de lei pentru nerespectarea prevederilor privind colectarea separată a deșeurilor textile! Avertismentul Gărzii de Mediu

15 ianuarie 2025, 15:16

#greenTALKS

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

22 octombrie 2024, 12:10

#GreenTALKS, Interviu cu Alexandra Petcu, coordonator Laborator Digital Verde UVT: „Tehnologia este un mijloc, nu un scop, pentru a atinge obiectivele dezvoltării durabile” VIDEO

13 decembrie 2024, 17:42

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: "Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul"

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: „Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul”

11 noiembrie 2024, 12:04

Salveaza Articolul

3 minute de citit

Top 5 cele mai înfricoșătoare cinci lacuri din lume și misterele pe care le ascund

Scris de: News Green | 21 octombrie 2024, 10:20

Lacurile ascund mistere pe care râurile și alte ape nu le pot păstra. Geo Rutherford, un creator popular de conținut pe TikTok, a declarat pentru National Geographic că lacurile funcționează ca recipiente ale istoriei, conservând epave și chiar cadavre timp îndelungat. În fiecare octombrie, seria sa anuală de pe TikTok, numită „Luna lacurilor înfricoșătoare”, a adunat milioane de aprecieri și a atras o mulțime de urmăritori, culminând recent cu lansarea unei cărți, Spooky Lakes.

În loc să exploreze legende despre fantome și monștri, Rutherford preferă să examineze lacuri bântuite de toxine, fenomene geologice sau chiar corpuri umane conservate perfect. „Natura însăși poate fi înfricoșătoare”, spune ea. National Geographic i-a cerut să împărtășească cele mai înspăimântătoare lacuri pe care le-a cercetat.

Lacul Baikal, Rusia

Acest lac din Siberia este cel mai vechi și cel mai adânc lac de apă dulce de pe Pământ, atingând peste un kilometru în adâncime. În mod fascinant, sedimentul nu s-a acumulat pe fundul lacului, deoarece acesta se află într-o vale de falii tectonice, iar sedimentele sunt atrase în pământ. Un fenomen rar și uimitor.

Lacul Vostok, Antarctica

Ascuns sub trei kilometri de gheață, acest lac izolat este inaccesibil, oamenii de știință ruși reușind cu greu să foreze până la el. Când apa iese din lac și îngheață instantaneu în gaură, creează un fenomen straniu și greu de înțeles.

Lacul Natron, Tanzania

Compoziția chimică a acestui lac transformă corpurile care cad în el în mumii naturale, similar cu metoda de mumificare folosită de egiptenii antici. În ciuda condițiilor sale extreme, lacul este un habitat pentru milioane de flamingo care se adună aici să se reproducă.

Lacul Karachay, Rusia

Unul dintre cele mai poluate locuri din lume, acest lac a fost utilizat ca depozit pentru deșeuri radioactive. De-a lungul timpului, radioactivitatea a făcut lacul extrem de periculos, obligând autoritățile să îl astupe cu blocuri de beton.

Lacul Superior, Statele Unite

Cunoscut pentru furtunile violente de la sfârșitul toamnei, acest lac este locul unor naufragii celebre, cum ar fi cel al navei Edmund Fitzgerald. Deși epava este inaccesibilă din respect pentru victimele sale, alte epave, precum SS Kamloops, sunt deschise explorărilor, iar în interiorul său a fost găsit un cadavru bine conservat numit „Old Whitey”.

Astfel, lacurile din întreaga lume ascund atât frumuseți naturale cât și povești macabre, fiecare cu propriile mistere înghețate în timp.

Sursa foto: Unsplash / Simon Buchou