Stiri

Transporturi ilegale de deșeuri blocate la frontiera României

1
min
9/5/2024

Vehiculele transportau 35.100 kilograme de deșeuri

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanții Protecției Consumatorului Bihor, au blocat intrarea în țară a patru mijloace de transport încărcate cu bunuri considerate deșeuri. Șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului conform legislației în vigoare.

În ultimele 24 de ore, autoritățile de control au efectuat verificări asupra a patru automarfare înmatriculate în România și Italia, conduse de patru cetățeni români. Vehiculele transportau 35.100 kilograme de deșeuri, inclusiv mobilier second-hand și electronice/electrocasnice, provenite de la societăți comerciale din Belgia, Italia și Germania, destinate unor firme din România.

Datorită suspiciunilor privind legalitatea transporturilor, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul autorităților de mediu și protecția consumatorului, care au constatat că șoferii nu dețineau documentele complete necesare importului de deșeuri.

Ca urmare, autoritățile au interzis accesul în România al celor patru mijloace de transport.

Sursă foto: Poliția de Frontieră