-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Fumatul interzis la Cluj

Cluj-Napoca ar putea deveni primul oraș din România cu interdicții extinse privind fumatul în spațiile publice

13 ianuarie 2025, 11:02

fructe de mare

Fructele de mare conțin cantități mari de microplastice, relevă un nou studiu

13 ianuarie 2025, 10:02

Deșeuri textile pentru reciclare

Prima localitate în care a început colectarea deșeurilor textile. Containerele sunt păzite de Poliția Locală

13 ianuarie 2025, 08:30

Florile de nuc își schimbă sexul în fiecare sezon de 40 de milioane de ani

13 ianuarie 2025, 07:30

#greenTALKS

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: "Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul"

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: „Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul”

11 noiembrie 2024, 12:04

Cum a fost la Climate Change Summit în București! Zeci de speakeri au propus soluții pentru mii de oameni live și milioane de vizualizări online

Climate Change Summit la București. Cum s-a văzut evenimentul prin ochii Green News + interviurile care contează FOTO și VIDEO

20 octombrie 2024, 16:17

#greenTALKS la Climate Change Summit. Provocările și soluțiile gestionării apei în contextul schimbărilor climatice. Interviu cu Håkan Tropp VIDEO

#greenTALKS la Climate Change Summit. Provocările și soluțiile gestionării apei în contextul schimbărilor climatice. Interviu cu Håkan Tropp VIDEO

4 noiembrie 2024, 15:36

Salveaza Articolul

2 minute de citit

Un hacker a pus în pericol viața a 15.000 de persoane, prin rețeaua de apă potabilă

Scris de: Green News | 9 februarie 2021, 14:03

un-hacker-a-pus-in-pericol-viata-a-15-000-de-persoane-prin-reteaua-de-apa-potabila

Accesarea frauduloasă a sistemului informatic de la uzina de tratare a apei din Oldsmar, un orășel din Florida, SUA, a fost remarcată vineri de un tehnician. Acesta a constatat cu surprindere că cineva deplasa de la distanță cursorul mouse-ului său, făcând clicuri pentru a schimba concentrația hidroxidului de sodiu din apă. Această substanță, crucială pentru a controla un mediu alcalin sau pentru a regulariza aciditatea apei, se folosește și în săpunuri și substanțe de curățat casa. În concentrații ridicate, poate cauza iritații, arsuri sau alte complicații. Noile setări ar fi afectat apa după 24 – 36 de ore.

Din fericire, actul de piraterie cibernetică a fost imediat remarcat şi oprit, astfel încât nici un consumator din cei 15.000 de localnici nu s-a aflat în pericol, a dezvăluit Bob Gualtieri, șeriful din comitatul Pinellas. Atacul cibernetic ilustrează pericolele la care hackerii pot să supună infrastructuri importante din Statele Unite, a adăugat șeriful. Experții în securitatea pe internet atrag atenția că pericolul crește în astfel de situații, pe măsură ce astfel de servicii devin mai computerizate și accesibile online. Sistemele municipale de apă sau de alte servicii publice pot fi ținte ușoare pentru hackeri pentru că infrastructura computerelor de stat tinde să fie subfinanțată.

Deși incidentul nu pare a fi deosebit de complex, acesta subliniază necesitatea de a consolida capacitățile de securitate cibernetică din industria apei și a apelor uzate”, a spus unul dintre experții prezenți la conferința de presă a Poliției.

Hackerul a petrecut între trei și cinci minute în platformă. După ce a fost identificat atacul, funcția de operare de la distanță a sistemului a fost oprită și a funcționat doar cea manuală. FBI, Serviciile Secrete și poliția locală investighează cazul, în căutarea hackerului.