CSR

Un miliard de ambalaje colectate prin Sistemul de Garanție Returnare!

1
min
6/8/2024

Mircea Fechet a anunțat cu mândrie că un miliard de ambalaje au fost colectate prin Sistemul de Garanție Returnare (SGR), un exemplu remarcabil de sustenabilitate și inovație în economia circulară din România din ultimele trei decenii.

"SGR este cel mai bun exemplu de sustenabilitate și inovație din ultimii 30 de ani în materia economiei circulare din România. Vorbim de PET-uri, sticlă sau doze de aluminiu. Cea mai mare pondere o au PET-urile care, plasate în linie, ar putea înconjura Pământul de cinci ori," a declarat Fechet.

Pentru prima dată după Revoluție, marii procesatori de PET nu mai sunt nevoiți să importe acest material, datorită cantității suficiente de materie primă furnizate de SGR.

"Ținta pentru anul acesta este de 3,2 miliarde de ambalaje și sunt optimist deoarece răspunsul românilor este uimitor. Sunt recunoscător și mândru pentru determinarea și efortul vostru al tuturor. Împreună, facem o diferență reală. Drumul nostru spre un viitor mai verde continuă cu sprijinul și cooperarea fiecărui cetățean în parte."

Fechet a mulțumit românilor și tuturor partenerilor implicați - retaileri, producători, autorități, furnizori - pentru sprijinul acordat, exprimându-și bucuria de a face parte din această călătorie transformatoare pentru România.