Life Style

Un pas înainte pentru Centura Verde a Capitalei

1
min
12/7/2024

Ilfov, cu doar 16% suprafață împădurită, este considerat o „zonă cu deficit de vegetație forestieră”.

Proiectul "Centura Verde a Capitalei" avansează, așteptând doar semnătura președintelui interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simons, pentru a deveni realitate. Amendamentele la noul Cod Silvic, adoptate deja de Senat, vor fi discutate în prima sesiune parlamentară din toamnă în Camera Deputaților, for decizional.

Memorandumul pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor, care include protejarea pădurilor din Ilfov și crearea Centurii Verzi, prevede un plan de acțiune concret. Ilfov, cu doar 16% suprafață împădurită, este considerat o „zonă cu deficit de vegetație forestieră”.

Alex Găvan, fondatorul Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde, a subliniat importanța acestei inițiative pentru aer curat și sănătate. Proiectul va fi integrat în Planul de Acțiune pentru un Oraș Verde și Planul de Dezvoltare Regională București-Ilfov 2021-2027.

Bucureștiul, a doua cea mai poluată capitală din UE, pierde anual peste 6,35 miliarde de euro din cauza poluării. Reducerea poluării ar putea crește speranța de viață a bucureștenilor cu patru ani, scrie B365.