-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Orașul danez care plătește cetățenii pentru returnarea paharelor de cafea: un model sustenabil cu impact european

14 ianuarie 2025, 09:16

Masinile electrice vor putea fi cumpărate in leasing social

Mașini electrice în rate în România, printr-un program de leasing auto social garantat de stat. Subvenția ar putea ajunge până la 13.000 de euro.

14 ianuarie 2025, 08:03

Mai mulți căței din București au fost salvați dintr-o curte plină cu deșeuri! Șase dintre ei încă își caută stăpâni

13 ianuarie 2025, 19:00

România mai curată, în fiecare zi! Peste 569 tone de deșeuri și ambrozie, colectate în 6 luni cu ajutorul aplicației Let’s Do It, Romania!

România mai curată, în fiecare zi! Peste 569 tone de deșeuri și ambrozie, colectate în 6 luni cu ajutorul aplicației Let’s Do It, Romania!

13 ianuarie 2025, 18:15

#greenTALKS

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: "Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul"

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: „Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul”

11 noiembrie 2024, 12:04

#GreenTALKS, Interviu cu Alexandra Petcu, coordonator Laborator Digital Verde UVT: „Tehnologia este un mijloc, nu un scop, pentru a atinge obiectivele dezvoltării durabile” VIDEO

13 decembrie 2024, 17:42

green-talks-cu-gemma-webb-ceo-si-presedinte-al-returo-sgr-romania-un-model-de-succes-in-reciclare-sau-cum-sustenabilitatea-devine-realitate-video

GREEN TALKS cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO

19 august 2024, 08:56

Salveaza Articolul

2 minute de citit

UNESCO va extinde programul său de protecţie împotriva tsunamiurilor

Scris de: Green News | 28 iunie 2022, 10:53

unesco-va-extinde-programul-sau-de-protectie-impotriva-tsunamiurilor

UNESCO a decis să extindă programul său de protecţie împotriva tsunamiurilor la toate zonele de risc din lume până în anul 2030, inclusiv pentru Marea Mediterană, unde un tsunami este probabil să se producă în următorii 30 de ani, informează AFP.

Programul „Tsunami Ready”, implementat în zeci de comunităţi din regiuni din Marea Caraibilor, Oceanul Pacific şi Oceanul Indian, va fi extins la mii de alte zone, au anunţat marţi reprezentanţii Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) într-o conferinţă de presă.

Programul stabileşte 12 indicatori care trebuie respectaţi de comunităţile vizate, cu ajutorul experţilor UNESCO. Este vorba, în special, despre alcătuirea unui plan de identificare a ameninţărilor şi de sensibilizare şi de pregătire a populaţiilor în faţa acestora.

Citește și: ANALIZĂ Cum ne deplasăm pentru a nu mai alimenta schimbările climatice

Majoritatea tsunamiurilor înregistrate până în prezent afectează populaţiile costiere din Oceanul Pacific şi Oceanul Indian. Însă UNESCO reaminteşte că toate regiunile maritime sunt expuse în faţa acestui risc, inclusiv cele din Marea Mediterană.

„Probabilitatea unui val de un metru, deci catastrofal, în următorii 30 de ani este foarte ridicată”, a declarat Vladimir Ryabinin, secretar executiv al Comisiei oceanografice interguvernamentale din cadrul UNESCO.

Citește și: Milioane de lei pentru pistele de bicicliști

Aproximativ 70% dintre tsunamiuri sunt provocate de un seism, precum cel care s-a produs în Oceanul Indian în 2004 şi care a provocat peste 210.000 de decese. Însă ele pot să apară şi în urma unor erupţii vulcanice, precum cea de pe insula Tonga din Oceanul Pacific, în luna ianuarie.

Sursa foto: Flickr