Stiri

Vânzarea șervețelelor umede, care conțin plastic, va fi interzisă în Marea Britanie

1
min
23/4/2024

Șervețelele umede se descompun în microplastice care dăunează ecosistemelor și poluează apa

Guvernul britanic pregătește o legislație care va interzice vânzarea șervețelelor umede care conțin plastic în Marea Britanie, anunța secretarul de mediu Steve Barclay. Legislația este așteptată să fie introdusă înainte de vacanța de vară a parlamentului, în iulie, scrie Sky News.

Noua lege va interzice vânzarea șervețelelor umede care conțin plastic în Anglia și va fi extinsă pentru a include întregul Regat Unit în toamnă.

Aruncarea șervețelelor umede contribuie la poluarea plajelor din Marea Britanie și se descompun în microplastice care dăunează ecosistemelor și poluează apa.

Mulți retaileri, precum Boots, Aldi și Tesco, au luat deja măsuri pentru a scoate șervețelele umede care conțin plastic de pe rafturile lor.

Secretarul de mediu, Steve Barclay, a declarat că interdicția „se bazează pe o serie de acțiuni deja întreprinse pentru a proteja căile navigabile și pentru a trage la răspundere companiile de apă”.

Aceste alte acțiuni includ „accelerarea investițiilor, reinvestirea amenzilor impuse companiilor de apă în mediu și creșterea de patru ori a numărului de inspecții la locațiile companiilor de apă”, a spus el.

Propunerea, care a fost lasată luni, 22 aprilie, vine în urma unei consultări care a dezvăluit un sprijin copleșitor pentru această măsură, iar activiștii au salutat vestea, cerând totodată guvernului să facă pași mai departe.

Jane Martin, directorul executiv al organizației de mediu City To Sea, a declarat: „Este un pas pozitiv înainte ca guvernul să ia măsuri definitive pentru interzicerea acestui poluant, dar acțiunea nu trebuie să se termine aici. Guvernul ar trebui să caute acum să abordeze toate produsele din plastic de unică folosință prin interdicții suplimentare și obiective obligatorii de reutilizare și reumplere”.

Sursă foto: skynews.ro