Stiri

Bani mai mulți pentru montarea de panouri fotovoltaice! Finanțări și pentru achiziția de acumulatori

2
min
25/7/2024

Statul acordă o subvenție și pentru cei care vor să achiziționeze acumulatori pentru stocarea energiei electrice.

Românii care plănuiesc să instaleze panouri fotovoltaice pe case sau alte clădiri primesc un sprijin semnificativ din partea statului, care oferă fonduri și pentru un echipament esențial: acumulatorii, potrivit Fanatik.

În 2024, cei care doresc să devină prosumatori beneficiază de vești excelente: statul finanțează atât panourile fotovoltaice, cât și acumulatorii. Cererea pentru aceste sisteme a crescut cu aproape 30% în primele șase luni ale acestui an față de aceeași perioadă din 2023. Acest lucru indică un interes continuu al românilor pentru producerea propriei energii, mai ales în contextul prețurilor ridicate la energie și al scăderii costurilor de investiție în astfel de sisteme.

Casa Verde Fotovoltaice 2024

Programul „Casa Verde Fotovoltaice" are, în 2024, un buget record de 2 miliarde de lei, cea mai mare sumă alocată vreodată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pentru un program. Acest buget va finanța aproximativ 66.000 de case, inclusiv achiziția de acumulatori, fără a se anticipa probleme financiare până în 2025.

„Deocamdată, nu avem probleme financiare. Cele2 miliarde de lei alocate pentru sesiunea din 2024 sunt deja disponibile în buget. Sperăm ca și în viitor să nu fie dificultăți, dar pentru 2024 suntem acoperiți. Este cel mai mare buget alocat vreodată pentru acest program sau pentru orice alt program derulat de AFM. În acest an, vom finanța și acumulatorii”, a declarat Laurențiu Neculaescu, președintele AFM, pentru DCNews.

Crește valoarea finanțării

O modificare semnificativă în programul din acest an este creșterea valorii finanțării de la 20.000 de lei la 30.000 delei. Beneficiarii vor contribui cu doar 3.000 de lei. Această finanțare acoperă cel puțin 3 kW de panouri fotovoltaice și acumulatorii aferenți.

„Cea mai importantă modificare este creșterea valorii finanțării. În loc de 20.000 de lei, aceasta va fi de 30.000 de lei, iar persoana fizică va contribui cu 3.000 de lei. Din acești 30.000 de lei, noi finanțăm minim 3 kW de panouri fotovoltaice și 10.000 de lei pentru acumulatorii aferenți celor 3 kW”, a adăugat Neculaescu.

Sursa Foto: hepta.ro