Stiri

Zeci de persoane afectate de o poluare chimică pe un aeroport

1
min
5/7/2024

Starea de sănătate a 39 de angajați ai Aeroportului international Kuala Lumpur, în urma unei poluări accidentale cu substanțe chimice

O scurgere chimică produsă joi în zona tehnică a aeroportului internațional din Kuala Lumpur, capitala Malaysiei, a cauzat îmbolnăvirea a 39 de persoane, conform oficialilor serviciilor de urgență, citate de AFP prin Agerpres, conform Antena 3.

„În total, 39 de persoane au prezentat simptome de amețeală și greață", a declarat Muhammad Nur Khairi Samsumin, un oficial al serviciilor de urgență, într-un comunicat. El a menționat că 24 dintre acestea s-au recuperat complet, 14 se află sub tratament la Unitatea de Dezastre Aeriene, iar una dintre victime a necesitat spitalizare.

Scurgere de metantiol

Toate persoanele afectate sunt angajați ai celor trei companii care operează la aeroportul principal al Malaysiei. Traficul aerian nu a fost afectat de incident.

Muhammad Nur Khairi Samsumin nu a specificat cauza exactă a scurgerii, menționând doar că gazul metantiol s-a scurs dintr-un "rezervor neutilizat". „Echipa de intervenție a realizat lucrările necesare pentru a opri scurgerea, iar rezervorul va fi ulterior demontat”, a adăugat el.

Metantiolul, un compus chimic adăugat în gazul petrolier lichefiat pentru a alerta oamenii în cazul unor scurgeri datorită mirosului său puternic, asemănător cu cel al verzei putrede, a fost gazul implicat în incident.

Sursa Foto: Profimedia Images