-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

calendarul plasticului

Calendarul plasticului în natură: 12 motive să renunțăm la consumul excesiv de plastic în 2024

2 noiembrie 2024, 09:02

Earth Overshoot Day

Earth Overshoot Day: Pământul a depășit deja limitele sustenabile anuale pentru 2024. Există însă și vești bune HARTĂ

2 noiembrie 2024, 08:47

Deciziile luate la Bruxelles îi vizează și pe proprietarii de centrale de apartament din România, interzicerea centralelor de apartament

Șeful Gărzii de Mediu, anunț privind interzicerea centralelor de apartament din România: Eu sunt întru totul de acord cu acest demers

1 noiembrie 2024, 16:15

erenuri de fotbal din deșertul Sal, o insulă de lângă coasta Africii de Vest, în Capul Verde. Schimbările climatice fac din ce în ce mai dificilă participarea la sporturi pe continent

Schimbările climatice amenință sportul din Africa: Impactul devastator asupra performanței atletice și sănătății sportivilor

1 noiembrie 2024, 14:06

#greenTALKS

green-talks-cu-gemma-webb-ceo-si-presedinte-al-returo-sgr-romania-un-model-de-succes-in-reciclare-sau-cum-sustenabilitatea-devine-realitate-video

GREEN TALKS cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO

19 august 2024, 08:56

#greenTALKS Valentin Krancevic: „Let’s Do It, Romania! este locul unde oamenii se schimbă și devin parte din soluție” - VIDEO

#greenTALKS Valentin Krancevik: „Let’s Do It, Romania! este locul unde oamenii se schimbă și devin parte din soluție” – VIDEO

30 octombrie 2024, 09:02

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

22 octombrie 2024, 12:10

Salveaza Articolul

4 minute de citit

Cu ocazia Zilei Mediului, WWF lansează un ghid de acţiuni sustenabile cu 50 de sfaturi simple şi uşor de aplicat

Scris de: Green News | 6 iunie 2022, 08:18

cu-ocazia-zilei-mediului-wwf-lanseaza-un-ghid-de-actiuni-sustenabile-cu-50-de-sfaturi-simple-si-usor-de-aplicat

„În România, pentru a asigura restartarea economiei într-un mod care să ofere protecţie şi siguranţă atât oamenilor, cât şi naturii, dar şi perspective sustenabile pentru viitor, este necesară implicarea tuturor.

Astfel, WWF România lansează un ghid de acţiuni sustenabile ce îşi pot face loc în viaţa oricui. Acest ghid include 50 de sfaturi simple şi uşor de aplicat atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Este important ca oamenii, de la mic la mare, să afle cât de uşor este să creeze obiceiuri care protejează planeta. Împreună putem construi o lume în care oamenii sunt în armonie cu natura”, a declarat Orieta Hulea, director general WWF România.

Citește și: Garda de Mediu: ”Sinteştiul nu se vindecă, e dependent de incendieri ilegale, de cauciucuri și cabluri arse”

Potrivit unui comunicat al organizaţiei, ghidul creat de WWF România poate fi descărcat de la adresa https://wwf.ro/campanii/ziua-mediului-2022/ şi poate fi utilizat de către oricine, în acţiunile de zi cu zi.

Printre sfaturile practice care se regăsesc în document se află sloganuri, precum: „Cumpără doar atât cât mănânci”, „Plantează flori pe care albinele şi fluturii le iubesc”, „Refoloseşte obiectele pe care deja le ai”, „Nu lăsa plastic în natură”, „Alege produse din peşte cu simbolul „Certificat MSC””, „Foloseşte mai puţină apă” şi „Vacanţe verzi? Alege cazări sustenabile şi destinaţii naturale”.

Citește și: Uniunea Europeană nu și-a îndeplinit obiectivul de a cheltui 20% din buget pentru schimbări climatice

„În prezent, ne aflăm în deceniul 2021-2030 care este prezentat de către ONU ca fiind deceniul reconstrucţiei ecologice. Nu a fost niciodată o nevoie atât de urgentă ca în 2022 de a revigora ecosistemele deteriorate. Ecosistemele susţin toată viaţa de pe Pământ.

Cu cât ecosistemele noastre sunt mai sănătoase, cu atât planeta şi oamenii săi sunt mai sănătoşi.

Deceniul ONU pentru restaurarea ecosistemelor îşi propune să prevină, să oprească şi să inverseze degradarea ecosistemelor de pe fiecare continent şi din fiecare ocean.

Aceste acţiuni vor contribui la combaterea sărăciei, a schimbărilor climatice şi vor preveni extincţia în masă. Astfel, anul 2022 are ca temă centrală mesajul „Avem un singur pământ”. Vom reuşi doar dacă ne implicăm cu toţii activ, pentru binele planetei”, sunt de părere reprezentanţii organizaţiei de mediu”, afirmă activiştii de mediu.

WWF România face parte din WWF International, iar de peste 15 ani îşi propune să oprească degradarea naturii şi să protejeze biodiversitatea. Astfel, WWF România participă activ la conservarea planetei, la restaurarea ecologică a mediului natural şi construieşte un viitor în care oamenii trăiesc şi se dezvoltă în armonie cu natura.

Zonele de conservare prioritare ale organizaţiei sunt: Maramureş, Transilvania, Sud Vestul Carpaţilor, Apuseni, Lunca şi Delta Dunării.

În fiecare an, pe data de 5 iunie, este marcată Ziua Mondială a Mediului, zi care are la bază o temă recomandată de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Pentru 2022, tema centrală are ca mesaj „Avem un singur pământ”.

La 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat o rezoluţie care desemnează 5 iunie Ziua mondială a mediului înconjurător şi care îndeamnă guvernele şi organizaţiile să întreprindă în această zi, în întreaga lume, activităţi prin care să reafirme preocuparea lor pentru conservarea şi îmbunătăţirea mediului. Tot la 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a ONU a adoptat şi o rezoluţie care a dus la crearea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Anul 1972 a marcat un punct de cotitură în dezvoltarea politicii internaţionale în domeniul mediului, prin organizarea, sub auspiciile ONU, a primei conferinţe mari privind problemele de mediu. Această conferinţă a avut loc la Stockholm, în Suedia, între 5-16 iunie, şi este cunoscută sub numele de Conferinţa de la Stockholm, conform www.un.org.

UNEP reprezintă autoritatea de mediu la nivel mondial care stabileşte agenda globală de mediu şi promovează implementarea coerentă a dimensiunii de mediu a dezvoltării durabile în cadrul sistemului ONU.

Misiunea UNEP este să ofere o direcţie şi să încurajeze parteneriatul în îngrijirea mediului, informând şi dând posibilitatea naţiunilor şi popoarelor de a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii fără a o compromite pe cea a generaţiilor viitoare, potrivit www.unenvironment.org.

Sursa foto: Pixabay