Smart City

A doua ediție a Olimpiadei „Natura dintre Ape”

2
min
10/5/2024

Apa Nova București organizează o nouă competiție care își propune să formeze tinerele generații să respecte mediul

Apa Nova București, în parteneriat cu platforma educațieprivată.ro, a anunțat organizarea celei de-a doua ediții a Olimpiadei "Natura dintre Ape". Această competiție școlară are ca scop promovarea educației ecologice și a sustenabilității, inspirând și formând tinerele generații în privința respectului față de mediu și a conștientizării importanței biodiversității și a responsabilității față de viitorul planetei, conform capital.ro.

Olimpiada este destinată elevilor din clasele II – VII și se va desfășura pe platforma www.brio.ro/naturadintreape, respectând structura tradițională a concursurilor școlare:

Etapă de înscriere: 09.05.2024 – 07.06.2024 (primii 100 de participanți se înscriu direct în etapa finală)

Competiție școlară online: 08.06.2024

Festivitate de premiere: 15.06.2024

Competiția nu este doar un concurs, ci și un demers educațional care îmbină teoria cu practica în domeniile biodiversității, schimbărilor climatice și a practicilor sustenabile. Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova București, a subliniat angajamentul companiei pentru educația ecologică și gestionarea responsabilă a resurselor naturale.

Premii pentru cei mai buni competitori

Câștigătorii primelor 3 locuri din fiecare clasă vor primi premii atractive, inclusiv vouchere eMAG în valori de 2.000 lei, 1.500 lei și 1.000 lei, și vor avea ocazia să experimenteze o vizită inedită la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa. De asemenea, cadrele didactice care vor înscrie cei mai mulți elevi și profesorii elevilor câștigători vor fi recompensați cu vouchere eMAG în valoare de 1.000 lei. Primii 100 de finaliști vor primi kituri-cadou pentru a explora biodiversitatea locală.

Testele și materialele competiției sunt elaborate de specialiști în biologie și ecologie, iar corectarea răspunsurilor este realizată de profesori independenți.

Oana Dimofte, fondatoare Educație Privată, a subliniat importanța programului "Natura dintre Ape" în promovarea sensibilizării față de problemele de mediu și în transformarea tinerilor în lideri ecologici în comunitățile lor.

Detalii suplimentare despre înscriere și regulamentul competiției sunt disponibile pe portalul oficial al concursului, la adresa www.brio.ro/naturadintreape.

Despre Apa Nova

Din 2000, Apa Nova, o companie Veolia, și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiul București.

În cei peste 24 de ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții de 693 milioane de euro până în prezent.

Despre EducațiePrivată.ro

EducatiePrivata.ro este prima platformă online dedicată educației. Vei găsi așadar aici toate informațiile relevante despre educația particulară, dar și publică, într-un conținut editorial valoros, asigurat de profesioniști din învățământul românesc și jurnaliști specializați în educație.

Această platformă este un vector de idei progresiste, iar valorile noastre sunt dialogul, modernitatea, dinamismul, flexibilitatea, echilibrul. Credem că schimbarea atitudinilor este singura care aduce transformarea mentalităților, astfel că platforma noastră este, de asemenea, un vehicul de bune practici, esențiale atunci când vine vorba despre transformarea profundă a școlilor din România.