Smart City

Aradul va avea 160 de kilometri de trasee de cicloturism, cel mai mare proiect de acest gen din România

2
min
6/9/2024

În județul Arad se vor amenaja 160 de kilometri de trasee pentru cicloturism! Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat recent contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al acestui proiect ambițios, care va dezvolta o rețea de trasee ce va străbate patru județe din Regiunea de Vest a României.

"Este cel mai mare traseu de cicloturism din țară, extinzându-se pe parcursul a patru județe din vestul României. Cicloturismul nu reprezintă doar o destinație turistică clasică, ci și oportunitatea de a descoperi diverse atracții turistice, fie că sunt construite sau naturale. În județul Arad, vom avea două trasee: unul va începe din Timiș, trecând prin Secusigiu până la Nădlac, iar celălalt va începe de la Arad, de-a lungul malului sudic al Mureșului, trecând prin Fântânele, Frumușeni, Zăbrani, Lipova, și ajungând la Birchiș. De acolo, traseul se va diviza: o ramură va merge spre Hunedoara, prin Săvârșin, iar cealaltă va continua spre Făget, în județul Timiș", a explicat Iustin Cionca pentru apuseni.info.

Arad, Timiș (care coordonează proiectul), Caraș-Severin și Hunedoara au obținut finanțare pentru crearea unei rețele de trasee cicloturistice cu o lungime totală de 1.729 de kilometri. Județului Arad îi vor reveni aproximativ 160 de kilometri din această rețea, care va deveni cea mai extinsă de acest tip din România. Valoarea totală a proiectului se ridică la 142,6 milioane de euro.

Pistele de bicicletă montane sunt din ce în ce mai populare în Europa, atrăgând nu doar pasionații de ciclism, ci și iubitorii de natură și aventură. Aceste trasee oferă oportunități excelente pentru exerciții fizice și recreere, contribuind totodată la conservarea mediului, dezvoltarea turismului sustenabil și îmbunătățirea calității vieții.