Stiri

Cum îți poți recupera banii de pe ambalajele SGR

1
min
13/5/2024

Există posibilitatea să încasezi banii direct de la caserie

Atunci când a fost introdus sistemul de garanție-returnare (SGR), consumatorii erau nemulțumiți că, la predarea ambalajelor, primeau doar un voucher pentru acestea, pe care îl puteau utiliza pentru achiziționarea altor produse.

„Nu este normal. Poate nu vreau produse din magazin, vreau banii…. Am plătit cu bani, vreau tot bani”, se plângeau cei mai oameni.

Acum exista posibilitatea, în funcție de unde predai ambalajele, să faci cumpărături, în baza voucher-ului, sau, la unele magazine, să încasezi direct banii de la caserie în schimbul voucherului obținut după returnarea ambalajelor.

Astfel, nu mai există motive de nemulțumire, pe de o parte, iar, pe de altă parte, se explică și cozile întâlnite uneori la predarea ambalajelor, deoarece mulți oameni au descoperit în acest sistem o modalitate de a-și suplimenta veniturile.

Încă din data de 30 noiembrie, toate recipientele din sticlă, plastic sau metal, marcate ca "ambalaj cu garanție", au beneficiat de o garanție de 50 de bani. Această sumă se aplică indiferent dacă recipientul conține suc, apă, bere, vin, băuturi spirtoase sau alte lichide, alcoolice sau non-alcoolice. Pentru a primi înapoi garanția de 50 de bani, cumpărătorii trebuie să returneze ambalajul gol.

De precizat că în sistemul SGR nu intră categorii de plastic cum ar fi recipiente pentru lactate, oţet sau ulei.

Ca să fie primite înapoi, recipientele trebuie să fie în stare bună: eticheta intactă, ambalajul curat, şi să aibă capac, altfel riscaţi să vă întoarceţi tot acasă cu ele, pentru că aparatele de colectare vor putea respinge ambalajul în cazul în care nu este conform.