Stiri

"How to save a planet", podcastul care te va face să privești schimbările climatice mai practic și mai optimist

3
min
9/12/2020

Cele mai multe știri despre schimbările climatice te lasă cu un sentiment puternic de neputință. Podcastul vrea să găsească mereu mijlocul, să ofere soluții, într-o atmosferă relaxată.

Podcastul vrea să răspundă în special la întrebările „Ce trebuie să facem să acționăm față de criza climatică și cum facem lucrurile să se întâmple?”. Realizate de jurnalistul american de radio Alex Blumberg și biologul marin Dr. Ayana Elizabeth Johnson, episoadele săptămânale caută să răspundă la întrebări și dileme din viața reală, unele trimise chiar de ascultători, prin invitarea unor experți, analizarea problemei din mai multe unghiuri și căutând sfaturi practice.

Cele mai multe știri transmit că planeta este distrusă. Gheața se topește, lumea este devastată de incendii, iar oamenii de știință continuă să ne arate aceste lucruri în feluri noi. Iar asta este important, pentru că e critic pentru noi să știm cum stăm de fapt. Dar astfel de știri ne lasă cu senzația «OK, ce-i de făcut?». Au fost multe materiale foarte bune despre climă, mai ales în ultimii ani, dar e destul de greu să te conectezi cu informația. Fie abordarea este pesimistă, fie superficială. Așa că noi încercăm să găsim mijlocul”, a transmis Johnson.

Realizatorii au transmis că nu-și propunsă convingă cei 10% dintre americani care nu cred că schimbările climatice sunt reale, ci să le vină în ajutor celor care cred și sunt îngroziți, care nu vor să mai citească încă un articol care să-i înfricoșeze și care se întreabă ce pot face mai mult decât să colecteze separat deșeurile.

Subiectele pe care le abordează podcastul sunt diverse, de la energia nucleară, la cum vorbești cu membrii familiei care nu sunt convinși că problema este reală, până la lupta pentru climă și ce rol joacă președintele în această chestiune. Astfel, prin temele diverse, subiectul poate ajunge în atenția unui public larg, care va fi inspirat să ia măsuri.