Solutii

Londonezii ar putea fi taxați pentru pavarea grădinilor, recomandă un raport privind rezistența la climă

1
min
17/7/2024

Raportul sugerează măsuri urgente pentru a proteja capitala împotriva schimbărilor climatice, incluzând taxe pentru grădinile pavate, un nou rezervor și un plan de căldură pentru persoanele vulnerabile.

Londonezii care aleg să paveze grădinile ar putea fi taxați, conform unui raport recent care îndeamnă la măsuri urgente pentru a spori rezistența la schimbările climatice în capitală. Recomandările includ construirea unui nou rezervor, protecție îmbunătățită împotriva inundațiilor și un "plan de căldură" pentru a proteja persoanele vulnerabile, transmite The Guardian. Londonezilor ar trebui să li se acorde stimulente pentru a îndepărta pavajul, mai spune raportul.

Raportul avertizează, de asemenea, că patru din zece proprietăți din Londra vor fi afectate de subsidență până la sfârșitul deceniului, din cauza uscării solului la temperaturi ridicate. Inundațiile de suprafață reprezintă o altă amenințare semnificativă, exacerbând problema terenurilor betonate care împiedică absorbția apei.

Emma Howard Boyd, președintele revizuirii, susține că taxele pentru apele pluviale, aplicate celor care își betonează grădinile, ar încuraja comportamente prietenoase cu mediul. De asemenea, raportul propune crearea unei autorități strategice pentru gestionarea apelor de suprafață și utilizarea "grădinilor de ploaie" în locul gropilor săpate de utilități pentru a ajuta la absorbția scurgerilor de apă.

Revizuirile climatice includ 50 de recomandări pentru protejarea Londrei, de la întreținerea copacilor stradali până la construirea unei noi bariere pe Tamisa și dezvoltarea de soluții inovatoare pentru stingerea incendiilor. Emma Howard Boyd subliniază importanța acțiunilor rapide și decisive pentru a preveni pierderile economice și umane cauzate de fenomenele meteo extreme.