Stiri

Ministrul Economiei: România va deveni unică în lume din punctul de vedere al sistemului energetic

1
min
30/4/2024

România ar urma să devină cea mai atractivă zonă pentru investiții și pentru stabilirea capacităților de producție.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat că prin investiții, România poate avea un preț corect al energiei, ceea ce ar permite dezvoltarea continuă a sectorului industrial, conform capital.ro.

În cadrul unui summit organizat de Antena3 CNN pe platforma RO 3.0, cei mai performanți manageri din industria energetică, lideri de vârf din Guvern și Parlament, precum și experți remarcabili în domeniul resurselor regenerabile s-au adunat pentru a discuta strategiile de reindustrializare a sectorului energetic.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a prezentat strategiile Guvernului pentru reindustrializarea sectorului energetic, subliniind necesitatea de a lua în considerare creșterea necesarului de energie electrică în țară și valorificarea gazelor extrase din Marea Neagră sau de la Caragele.

"Viziunea pentru România este corectă. Până în 2030, putem avea un mix energetic curat, incluzând apă, gaz și energii regenerabile. Avem oportunitatea de a deveni unica țară din Europa și chiar din lume care să producă hidrogen pentru energie verde", a subliniat ministrul.

Atractivă pentru investiții

El a adăugat că România poate deveni cea mai atractivă zonă pentru investiții și pentru stabilirea capacităților de producție, facilitând astfel dezvoltarea industrială continuă.

Un alt aspect evidențiat de ministrul Economiei este importanța cooperării industriale, a transferului tehnologic și a capacității de producție interne în contextul acestor investiții masive. De asemenea, s-a discutat despre potențialul de producție a energiei nucleare, precum și despre importanța dezvoltării echipamentelor noi pentru industrie.

"Sunt lucruri pe care industria din această zonă, alături de Ministerul Economiei și de Ministerul Energiei, le putem face împreună cu susținerea Guvernului României pentru a stimula dezvoltarea", a concluzionat Radu Oprea.

SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea