CSR

România investește în energie verde: 24 de noi proiecte finanțate prin Fondul pentru Modernizare

2
min
16/7/2024

Proiectele vor aduce beneficii comunităților locale prin reducerea facturilor și protejarea mediului

Ministerul Energiei a anunțat semnarea a 24 de contracte de finanțare în cadrul Programului-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei. Aceste proiecte, finanțate prin Fondul pentru Modernizare, vizează dezvoltarea de noi capacități de producție a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum în entități publice.

Valoarea totală a proiectelor se ridică la peste 68 de milioane de lei (13,68 milioane de euro), din care 62,12 milioane de lei (12,49 milioane de euro) provin din Fondul pentru Modernizare. Capacitatea totală instalată prin aceste proiecte va fi de 9,54986 MW.

„Prin semnarea acestor 24 de noi contracte de finanțare, ne reconfirmăm angajamentul pentru dezvoltarea de noi capacități de producție a energiei regenerabile în România. Aceste proiecte nu numai că vor contribui la creșterea capacității de producție a energiei verzi, dar vor aduce și beneficii semnificative pentru comunitățile locale prin reducerea facturilor pentru instituțiile publice locale, asigurarea autonomiei energetice și protejarea mediului. Aceste investiții sunt esențiale pentru a construi un viitor sustenabil și pentru a asigura tranziția către o economie verde”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Printre beneficiarii finanțării se numără Universitatea Ovidius Constanța, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC”, primăria Municipiului Slobozia, primăria Orașului Hațeg, precum și primăriile a 20 de comune din județele Iași, Cluj, Hunedoara, Tulcea, Ilfov, Timiș, Suceava, Olt, Mureș, Constanța, Arad și Neamț.

Aceste investiții sunt cruciale pentru România, contribuind la reducerea dependenței energetice, asigurând un mediu mai curat și scăzând prețul energiei pentru consumatori. Ministrul Burduja a subliniat importanța prioritizării investițiilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și Fondul pentru Modernizare, menționând că efectele acestor inițiative se vor resimți pe termen mediu și lung, sprijinind tranziția către o economie verde și sustenabilă.

Sursă foto: Facebook Sebastian Burduja