Stiri

Mircea Geoană s-a întâlnit cu Senatorul american Ed Markey pentru a discuta despre mediu, climă și dezvoltarea durabilă

1
min
25/4/2024

Acesta își dorește implementarea unui Corp Național de Voluntari

Mircea Geoană a avut o întâlnire reușită cu Senatorul Ed Markey, un vechi prieten și expert în probleme de mediu și siguranță climatică, precum și în crearea de noi locuri de muncă.
Cei doi au discutat îndelung despre importanța inovației instituționale și despre impactul devastator al schimbărilor climatice asupra economiei și mediului. De asemenea, au vorbit despre un Corp Național de Voluntari, un program pe care Mircea Geoană dorește să-l vadă implementat și în România.
Geoană subliniază necesitatea de a gândi pe termen lung și de a colabora cu tinerii creatori și lideri pentru a construi o societate curată energetic și reziliență.

”O întâlnire excelentă cu Senatorul Ed Markey, un prieten vechi și un fin cunoscător al problemelor de mediu și siguranță climatică, dar și al oportunităților care pot crea noi locuri de muncă.

“Our programs will ELECTRIFY and ENERGISE the country”, mi-a spus cu pasiune molipsitoare senatorul Ed Markey, despre American Climate Corps - inițiativa lansată luni, împreună cu Președintele Biden, la Casa Albă.

Am mers, împreună, în biroul lui din Congresul SUA, pentru a urmări votul pentru pachetul de asistență pentru Ucraina. Am discutat îndelung despre importanța inovației instituționale, precum și despre efectele devastatoare ale schimbărilor climatice asupra economiei și mediului înconjurător.

Am discutat și despre un Corp Național de Voluntari, un program pe care îmi doresc să îl văd și în România. Trebuie să începem să gândim pe termen lung și să construim, alături de noua generație de creatori și lideri, o societate curată energetic și reziliență” a notat Mircea Geoană pe pegina de Facebook.

Foto: Facebook