Stiri

Puiul de Delfin născut la Delfinariul Constanța a murit subit din cauze necunoscute

1
min
23/7/2024

Specialiștii au constatat afectarea gravă a plămânilor şi ficatului, sugerând posibile cauze genetice.

Un pui de delfin născut în captivitate la Delfinariul Constanţa, cunoscut sub numele de „Baby”, a murit subit, specialiştii constatând că plămânii şi ficatul său au fost grav afectaţi, relatează News.ro.

„Cu regret, vă aducem la cunoştinţă încetarea din viaţă a puiului de delfin cunoscut publicului cu numele 'Baby'. Facem precizarea că acesta este produsul de concepţie a două variaţii ale speciei Tursiops truncatus Gilly, provenite din areale diferite. Contrar evoluţiei favorabile a puiului născut în captivitate, decesul a survenit subit”, au transmis luni reprezentanţii Delfinariului Constanţa.

Potrivit acestora, examinarea anatomo-patologică a evidenţiat afectarea organelor vitale, în principal plămânii şi ficatul, de natură acută, incompatibilă cu viaţa.

„Având în vedere evoluţia bruscă a acestei afecţiuni, nu putem exclude o componentă genetică. Realitatea obiectivă la nivel global indică o rată scăzută de supravieţuire a puilor de mamifere marine născute în captivitate”, au adăugat reprezentanţii Delfinariului.

În martie, conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa anunţase naşterea primului pui de delfin în captivitate, un eveniment considerat o premieră pentru România. Tatăl puiului este un delfin din Ucraina, aflat la Delfinariul din Constanţa, iar „Baby” era supravegheat non-stop de specialiştii instituţiei.