Smart City

Trei noi centre de colectare prin aport voluntar, finanțate prin PNRR, la Timișoara

1
min
22/5/2024

CAV-urile sunt destinate predării deșeurilor care nu pot fi colectate în pubelele individuale. Proiectul are un buget total de peste 2,3 milioane de euro fără TVA

Consiliul Local Timișoara a votat marți, 21 mai, aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru înființarea a încă trei centre de colectare prin aport voluntar (CAV), proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Conform timpolis.ro, noile centre de colectare realizate de Primăria Timișoara vor avea o capacitate sporită de preluare și pregătire pentru reutilizarea și valorificarea deșeurilor, asigurând o colectare selectivă mai eficientă decât punctele de colectare existente. CAV-urile sunt destinate predării deșeurilor care nu pot fi colectate în pubelele individuale. În aceste centre se vor colecta separat 13 tipuri de deșeuri: deșeuri reciclabile și biodeșeuri, deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri periculoase, baterii uzate, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, și deșeuri din construcții și demolări.

Cele trei centre de colectare vor fi de categorie mică, fiecare având o suprafață de 2500 mp, și vor fi amplasate pe Aleea Pădurea Verde, Calea Dorobanților și Calea Moșniței.

Proiectul este finanțat prin PNRR, cu un buget total de peste 2,3 milioane de euro fără TVA, aproximativ 780.000 de euro fiind alocați pentru fiecare centru. Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, realizate de CSP Proiect Line SRL Cluj-Napoca, au costat 150.000 de lei fără TVA și sunt finanțate de la bugetul local.

„Predarea gratuită a deșeurilor la centrele de colectare reprezintă o modalitate civilizată de gestionare a acestora, prin care putem contribui toți la păstrarea curățeniei în spațiile publice, la reducerea cheltuielilor din bugetul local și creșterea calității vieții în orașul nostru”, transmit reprezentanţii Municipalităţii.

Sursă foto: Ecoteca