Stiri

Un căprior a fost eliberat după ce a rămas cu capul blocat într-un dovleac de plastic

4
min
30/10/2020

Probabil animalul a fost atras de culoarea și aspectul familiar al obiectului.

Doi ofițeri de la Poliția Animalelor, din New Jersey, SUA, au intervenit după mai multe apeluri care semnalau că un căprior a rămas cu capul blocat într-un dovleac decorativ, din plastic. O filmare arată cum dovleacul este înlăturat de către unul dintre angajați, în timp ce căpriorul este aproape mobilizat într-o plasă specială. Din imagini pare că animalul nu este rănit pentru că a început să alerge imediat ce și-a dat seama că este în libertate.

Animalele cad tot mai des în capcanele lăsate în natură de către oameni, fie sub formă de deșeuri, fie sub formă de ornamente, cum a fost cazul de față. La jumătatea lunii octombrie, o cameră cu senzor din Lunca Siretului Inferior, Vrancea, a capturat o imagine cu un șacal cu capul blocat într-un bidon de plastic.

Gunoaiele aruncate peste tot atrag animalele sălbatice și rezultatul este șocant! Cu ajutorul unei camere cu senzor de mișcare a fost filmat un șacal care avea capul blocat într-un bidon de plastic într-o zonă din Situl Natura 2000 Lunca Siretului Inferior din Vrancea unde ecosistemele de luncă sunt împestrițate cu depozite ilegale de deșeuri. Normal că multe animale sălbatice sunt atrase de aceste gunoaie mai mult sau mai puțin atractive iar rezultatul este unul care ne șochează! Acum căutăm peste tot acest animal în speranța că-l vom găsi și elibera, dar șansele sunt mici. Vă rugăm oameni buni să numai aruncați deșeurile peste tot în natură!”, a transmis atunci Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice.