CSR

Zeci de tone de deșeuri au fost colectate de voluntari din păduri

1
min
30/5/2024

O campanie a unei cunoscute companii a adus împreună peste 500 de voluntari care au stârns deșeuri în 6 orașe din țară

Compania Procter & Gamble, în parteneriat cu Act for Tomorrow, a lansat cea de-a șaptea ediție a campaniei „O Românie Curată Începe de Acasă". Această inițiativă de colectare a deșeurilor din natură s-a desfășurat în perioada aprilie-iunie în șase orașe din România, având drept scop mobilizarea comunităților pentru protejarea mediului, conform Capital.

Peste 400 de voluntari din București/Ilfov, Pitești, Iași, Ploiești, Făgăraș și Craiova au strâns peste 22 de tone de deșeuri, dintre care o parte va fi reciclată cu ajutorul organizațiilor specializate. În plus, în primăvara acestui an, peste 100 de voluntari au participat la o acțiune de plantare de puieți în Urlați, Prahova.

Se derulează de 7 ani

Andrei Coșuleanu, președintele Act for Tomorrow, a afirmat: „Acum 7 ani, împreună cu P&G România, am început această inițiativă pentru protejarea mediului. Continuăm pe acest drum și anul acesta, alături de noi voluntari și parteneri locali, care ne-au ajutat să curățăm deșeurile abandonate iresponsabil. 'O Românie Curată Începe de Acasă' este mai mult decât un proiect, este o mișcare și un efort colectiv de mobilizare comunitară. Voluntarii noștri au o misiune comună: să contribuie la un mediu mai verde și mai curat pentru noi și pentru generațiile viitoare.”

Campania „O Românie Curată Începe de Acasă", lansată în 2018, a devenit o acțiune națională care a unit voluntari P&G, ONG-uri și comunități locale pentru a curăța deșeurile din întreaga țară. Până în prezent, peste 3.500 de voluntari din 24 de orașe din România au colectat peste 44 de tone de deșeuri și au plantat mai mult de 12.500 de puieți.

Mizează pe sustenabilitate

Procter & Gamble ajunge la aproximativ cinci miliarde de oameni din întreaga lume prin produsele sale, având un portofoliu impresionant de branduri de încredere, printre care se numără Always®, Ariel®, Crest®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®, Vicks®, Viakal®, Swiffer® și Aussie®. Compania operează în aproximativ 70 de țări la nivel global. Pentru cele mai recente știri și informații despre P&G și brandurile sale, vizitați website-ul P&G.

Act for Tomorrow este un ONG format dintr-o echipă de oameni dedicați și pasionați, care urmăresc să contribuie la crearea unei lumi mai bune, mai responsabile și mai curate. AFT își canalizează resursele și expertiza în proiecte de sustenabilitate și creativitate, având un impact direct asupra cetățenilor și zonelor defavorizate din România.